Carbid Theater
Image default
Mode en Kleding

Vriendschapsringen als cadeau in 2021

Een vriendschapsring lijkt misschien een vreemd idee, maar het is eigenlijk steeds populairder en genormaliseerd. Je hoeft niet op zoek te zijn naar een verlovingsring om een mooie of zelfs diamanten ring te kopen. Een diamanten vriendschapsring symboliseert, zoals het klinkt, een zeer hechte band waarvan je voelt dat die veel voor je betekent, en blijvend is in zijn verbinding. Lees hier alles over vriendschapsringen.

De oorsprong van vriendschapsringen

Hoewel een ring voor een vriend een modern idee lijkt, gaat het eigenlijk al terug tot de 17e eeuw. Wat nu wordt beschouwd als de eerste erkende ring voor een vriend is de Claddagh ring, die zijn oorsprong vindt in Ierland en vandaag de dag nog steeds veel gebruikt wordt. De Claddagh-ring bestaat uit twee harten die een hand vasthouden, met daarbovenop een kleine kroon.

De handen symboliseren natuurlijk een hechte band tussen twee vrienden, terwijl de kroon en het hart trouw aan elkaar en platonische liefde belichamen.

De betekenis van vriendschapsringen

De betekenis is echt niet veranderd voor een moderne vriendschapsring. Het is bedoeld om niet platonische liefde en een speciale band tussen twee mensen te laten zien. Typisch gegeven aan een vriend die er was tijdens de moeilijkste tijden, een ring markeert niet alleen een vriendschap, maar een die zich onderscheidt door ofwel is levensduur, diepte, of waarschijnlijk beide.

Soms aangeduid als beste vrienden voor altijd, deze ringen zijn zinvol in vele opzichten. Maar een diamanten vriendschapsring kan extra symboliek toevoegen. Een diamant op zich kan symbool staan voor talloze dingen, met inbegrip van een onbreekbare band, belofte, en betrokkenheid. Hoewel het vaak wordt geassocieerd met een romantische relatie, kan het ook van toepassing zijn op een niet-romantische relatie.

De stijl van een vriendschapsring

Vriendschapsringen zijn er in een verscheidenheid van stijlen, en wat het beste is voor jullie hangt af van persoonlijke voorkeur. Diamanten ring opties voor vrienden zijn hart-vormige diamanten ringen, in elkaar grijpende harten, gegraveerde ringen, solitaire ringen, drie stenen accenten, lint, en rechthoekige facetten. Af en toe kun je een Claddagh ring vinden, die zijn vaak zonder diamanten. De meeste vriendschapsringen van zilver hebben een klassieke of moderne uitstraling. Ze zijn eerder ingetogen dan over de top, en de nadruk ligt op het geometrische ontwerp, niet op het diamant karaat.

Enkele ideeën voor meer specifieke stijlen zijn in elkaar grijpende lagen; een fijne band van diamanten; vormen zoals hartjes, en andere vormen van geometrie. Ga voor iets dat bij elke gelegenheid gedragen kan worden en dat niet te veel indruk maakt.

https://www.quickjewels.nl/