Carbid Theater
Image default
Gezondheid

Tips om te stoppen met blowen

Stoppen met blowen is lastig wanneer je verslaafd bent. Toch is het de eerste stap naar een nieuw leven. Hoe pak je dit het beste aan? Lees hier tips om te stoppen met blowen.

Een verslaving aan blowen heeft impact op de financiën, het sociale leven en de gezondheid. Mensen die stoppen met blowen merken direct dat het veel geld bespaart. Ook krijg je meer energie om sociale contacten te onderhouden. De gezondheid van iemand die stopt met blowen gaat flink vooruit.

Tips om te stoppen met blowen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om te stoppen met blowen, is het van belang om voor jezelf vast te stellen hoe je dit doet. Op deze manier heeft het voornemen meer kans van slagen. Hieronder staan een paar tips die je helpen bij het stoppen met blowen.

  • Stel een doel op.

  • Bedenk welke voor- en nadelen stoppen met blowen met zich meebrengt.

  • Bereid je voor op de voor- en nadelen van stoppen met blowen.

  • Bereid je voor op het verlangen naar blowen.

Focus op de voordelen van stoppen met blowen. De uitkomst van stoppen met blowen is positief. Wanneer je besluit om te stoppen met blowen, is het van belang om te focussen op de positieve uitkomst.

Stoppen met blowen in het buitenland

Mensen die willen stoppen met blowen kiezen steeds vaker om dat in het buitenland te doen. Wanneer de keuze is gemaakt om te stoppen met blowen, is het van belang om professionele hulp te krijgen. Ga naar de huisarts en maak kenbaar dat je wilt stoppen met blowen. 

Vermeld hierbij dat je dit in het buitenland wilt doen. Er zijn verschillende Nederlandse instellingen die trajecten aanbieden in een afkickkliniek in het buitenland. De opties voor een traject in het buitenland lopen uiteen. Zo behoren Zuid-Afrika, Thailand en Zwitserland tot de mogelijkheden. 

Het grootste voordeel van stoppen met blowen in het buitenland in een afkickkliniek, is de verandering van omgeving. Je wordt als het ware uit de standaard routine gerukt. Je krijgt de kans om oude gewoonten af te breken. Hiervoor in de plaats creëer je nieuwe, gezonde gewoonten. Dit doe je door middel van intensieve begeleiding vanuit de afkickkliniek. De behandeling bestaat uit groepssessies en individuele sessies. 

Het land waar je behandeld wordt, geeft tevens een extra dimensie aan de behandeling.  Je komt in aanraking met een compleet andere cultuur. Dit heeft veel voordelen voor blijvend herstel. Veel herstellenden zien afkicken in het buitenland als een life-changing ervaring. En dat is de bedoeling!

https://www.afkickkliniekinfo.nl/