Carbid Theater
Image default
Mode en Kleding

De oorsprong en betekenis van de Claddagh vriendschapsringen

Ben je single, heb je verkering of ben je verloofd met degene van wie je houdt? Hoe moet je je Claddagh vriendschapsringen dragen. Hier leggen we alle regels uit over hoe je een Claddagh ring correct draagt.

Claddagh Ring betekenis

De Claddagh ring (Iers: fáinne Chladaigh) is een traditionele Ierse ring die staat voor liefde, vriendschap en loyaliteit – het hart staat voor liefde, de handen voor vriendschap en de kroon voor loyaliteit.

Als je single bent

Draag je Claddagh aan je rechterhand met het hartje naar buiten wijzend om de wereld te laten zien dat je geen relatie hebt. Ierse mannen zijn verlegen om de eerste stap te zetten, dus je kunt ze vertrouwen geven om de eerste stap te zetten. Als je hart echt openstaat voor een ontmoeting met de ware, dan kun je je Claddagh-ring aan de ringvinger van je rechterhand dragen.

Je hebt een relatie

Houd de ring aan je rechterhand, maar draai de ring om, zodat het hartje naar je hand wijst. .

Je bent verloofd en gaat trouwen

Het is officieel! Je moet de Claddagh ring aan de trouwringvinger aan je linkerhand dragen met het hartje naar buiten gericht.

Je bent getrouwd

Als je ervoor kiest om de Claddagh ring als trouwring te dragen, draag je de ring aan uw trouwring vinger met het hart in de richting van jouw hart wijzend. Tijdens de huwelijksceremonie moet je de richting van de Claddagh-ring omkeren. Ontstaan in het vissersdorpje Claddagh, net buiten de stad Galway, is de Claddagh trouwring het traditionele symbool van het huwelijk in Ierland. Liefde, vriendschap en trouw is de heilige drie-eenheid van een goed Iers huwelijk.

Moet je Iers zijn om een Claddagh ring te dragen?

Deze vraag is in de loop der jaren al een paar keer gesteld. Het antwoord is natuurlijk: neen. De universele thema’s liefde, vriendschap en loyaliteit overstijgen culturen. In feite is de Claddagh ring een zeer populaire keuze als vriendschapsring. Hoewel de traditie haar oorsprong vindt in Ierland, is het embleem liefde en huwelijk uit Galway over de hele wereld omarmd.

Goud van kleur veranderen

Gouden juwelen zijn een van de meest populaire soorten juwelen omdat goud altijd de standaard is geweest voor rijkdom, sociale status, en kwaliteit. Sieraden gemaakt van goud dateren verder terug dan de meeste sieraden en is een van de meest doorgegeven sieraden soorten. Van horloges tot kettingen tot ringen en hangers, gouden accessoires zijn zowat over de hele wereld te vinden. 

Een van de meest voorkomende vragen die we krijgen is “kan goud verkleuren?”. Goud in zijn puurste vorm tast niet aan, maar goud dat gebruikt wordt voor sieraden wordt gemengd met andere metalen, waardoor aanslag kan ontstaan. Laten we eens nader bekijken waaruit gouden sieraden bestaan en hoe je kunt voorkomen of herstellen dat gouden sieraden dof worden.

http://quickjewels.nl