Carbid Theater
Image default
Financieel

Baangarantie na de opleiding schuldhulpverlener

Maatschappelijk werk is een carrière die veel voldoening geeft, maar ook emotioneel belastend is. Professionals gaan een uitdagende werkomgeving in om mensen te helpen die een zware strijd moeten leveren en moeten vaak helpen bij crisissituaties, zoals noodsituaties op het gebied van geestelijke gezondheid of misbruik.

Veel maatschappelijk werkers kiezen juist om deze redenen voor dit vak. Ze willen een tastbaar verschil maken in het leven van mensen, en maatschappelijk werk is een van de meest effectieve beroepen in het helpen van anderen. Lees hier alles over de baangarantie na de opleiding schuldhulpverlener.

Baankansen na de opleiding tot schuldhulpverlener

Aspirant maatschappelijk werkers hoeven zich geen zorgen te maken dat ze maandenlang vruchteloos op zoek zijn naar een baan. Het veld van maatschappelijk werk biedt veel kansen op werk in verschillende gebieden, volgens Sterling Woods, een psychiatrisch maatschappelijk werker bij het George J. Otlowski Sr. Center for Mental Health Care in Perth Amboy, New Jersey.

“Het veld van maatschappelijk werk heeft een verscheidenheid aan carrièremogelijkheden gebaseerd op de populatie waar je interesse naar uitgaat. Het aantal populaties is enorm en is gebaseerd op etniciteit, geslacht, leeftijd, religie, seksualiteit, handicap en locatie,” legde Woods uit.

Het Bureau of Labor Statistics voorspelt dat het veld van sociaal werk van 2018-28 met 11% zal groeien, een veel sneller tempo dan gemiddeld.

“Vanwege de gevoelige aard zal de wereld voortdurend behoefte hebben aan maatschappelijk werkers om de problemen van de wereld aan te pakken,” zei Sojourner White, een tweedejaars master of social work (MSW) student aan de Brown School van de Washington University in St. Louis. Louis. “Maatschappelijk werk is een van de meer consistente carrières met de flexibiliteit om te pivoteren en te groeien als je gaat.”

Het beroep van een schuldhulpverlener is veelzijdig

Mensen kiezen voor een loopbaan als maatschappelijk werker omdat ze anderen willen helpen. Deze professionals werken niet alleen als overheidspersoneel. In hun dagelijkse werk nemen ze ook veel andere rollen op zich.

“We kunnen therapeuten zijn, doula’s, beleidsanalisten, gezondheidsvoorvechters, diversiteitstrainers en -facilitators, jeugdrechtbankmedewerkers, leerkrachten voor speciale behoeften en nog veel meer,” zei White.

Maatschappelijk werkers kunnen ook kiezen voor het soort werk waar ze de voorkeur aan geven. “We kunnen in eigen land of internationaal werken,” voegde White eraan toe. “We kunnen micro-, mezzo-, of macroniveau werk doen. Er zijn zoveel mogelijkheden die onopgemerkt blijven – en dat is wat het geweldig maakt.”

Maatschappelijk werk biedt carrières, zoals een schuldhulpverlener, waarin professionals hun interesses en sterke punten kunnen gebruiken om hun baan productief vorm te geven. “Ongeacht je hobby’s, interesses en levenservaringen, elk kan worden gebruikt om unieke en effectieve service te leveren aan je cliënten,” zei Woods.

http://financielezorg.hoffelijk.nl