Carbid Theater
Image default
Financieel

Hoe zijn bitcoins gemaakt?

Bitcoins is een relatief nieuwe digitale valuta die nu ongeveer zeven jaar bestaat. Het wordt gemaakt door een complex wiskundig algoritme, net als een traditionele computer. Het kan worden gebruikt als betaling voor goederen en diensten op websites en in instant messaging. Het is ook overdraagbaar door banken.

 

Er zijn twee soorten bitcoins: gebruikers en mijnwerkers. Gebruikers kunnen hun eigen bitcoins doorbrengen via online portefeuilles. Minerators mijn de valuta voor het netwerk en sturen vervolgens hun transacties naar het netwerk. Er zijn veel verschillende mijnwerkers die hun transacties laten doorlopen verschillende websites en door verschillende uitwisselingen. Dit is hoe het systeem één type gebruiker voorkomt uit het doorbrengen van de anderen.

 

Mijnbouw is hoe mijnwerkers hun transactiekosten krijgen. Hoe meer klanten ze kunnen krijgen om transacties te verwerken, hoe meer geld ze zullen maken.

Dit is echter niet hoe het proces van daadwerkelijk mijnbouw voor het bitcoins werkt. Ze kunnen alleen hun bitcoins doorbrengen als ze een koper kunnen vinden. Er zijn een paar vereisten waaraan moet worden voldaan voordat een klant een transactie kan sturen. Ze hebben meestal toegang tot een computer met internettoegang en een privéserver.

 

Aangezien er een eindige hoeveelheid bitcoins is die ooit zullen worden geproduceerd, moeten mijnwerkers voorzichtig zijn om het totale aantal waarvoor ze zijn betaald niet overschrijden.

Ze kunnen geen bitcoins hebben die al hun transacties zouden veroorzaken om te stoppen totdat een nieuwe batch bitcoins wordt verzonden. Een van de meest voorkomende zorgen die zijn verhoogd, is hoe de waarde van bitcoins zal blijven toenemen. Dit is een van de redenen waarom regeringen en financiële instellingen zijn begonnen met het uitgeven van verklaringen met betrekking tot de risico’s van het hanteren van bitcoins.

 

Transacties met het gebruik van bitcoins hebben geen enkele vorm van derde partij of tussenpersoon nodig. Transacties worden gemaakt tussen twee partijen die overeenkomen met een specifiek aantal bitcoins die van hun openbare sleutel naar een privésleutel worden overgedragen. De bitcoins worden dan overgedragen in de lokale valuta van het personen.

Krijg meer informatie hier Bitcoinmeester.nl