Carbid Theater
Image default
Financieel

Verkoop je vordering tegen een goede prijs

Ben je van plan om een vordering te verkopen aan een financiële instelling of een incassobureau? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wanneer je te maken hebt met meerdere crediteuren die nog open staan, dan wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost en daarmee is het belangrijk dat je daar zo snel mogelijk achteraan gaat. Verkoop je vordering snel en zorg ervoor dat het risico dat je loopt wanneer de debiteur je niet betaald wordt vermeden en je gewoon sowieso het geld ontvangt voor het product of de dienst die je hebt geleverd. Helaas is het een veelvoorkomend probleem dat klanten niet op tijd of helemaal niet aan een betalingsverplichting voldoen. Daarmee zorgt men ervoor dat er niet altijd kan worden gewerkt op de manier dat wenselijk is, en dat is iets wat je graag wil voorkomen. Je wilt niet dat je bedrijf ‘schade’ oploopt aan een klant die niet betaald. 

Hoe werkt het?

Verkoop je vordering aan dit bedrijf. Zij zorgen ervoor dat de klant wel gaat betalen en dat jij dus in ieder geval je geld ontvangt. Hoe gaat het dan allemaal in zijn werk? Je hebt een vordering op een persoon of misschien wel op een bedrijf. Dit kan dan een vonnis zijn, maar ook een factuur of een lening bijvoorbeeld. Daarnaast kan het ook nog een vordering of wellicht een gehele portefeuille betreffen. Je hebt geld uitstaan bij derden, maar eigenlijk heb je dat geld hard nodig voor investeringen in je eigen onderneming en wil je het geld zo snel mogelijk ontvangen van deze derden. Je wilt over het bedrag beschikken en dat is niet meer dan logisch. 

2 opties

Nu heb je 2 opties. Je kunt wachten op je geld maar verkoop je vordering is ook een goede optie. Verkoop je vordering is een zeer goed alternatief, omdat je dan geen risico’s meer loopt en weer verder kunt gaan met het doen van zaken.