Carbid Theater
Image default
Financieel

Alles over de Wft basis opleiding

Wat is Wft Basis?
Wft staat voor Wet op Financieel Toezicht. Deze wet stelt dat iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening vakbekwaam dient te zijn. Bijvoorbeeld een bank of verzekeraar. De Wft is is er om de consument in bescherming te nemen, tegen bijvoorbeeld oplichting. De consument vertrouwt namelijk zijn of haar geld toe aan een financiële instelling.

Middels een Wft-certificaat toon je als financieel medewerker aan dat je vakbekwaam bent en dus over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Dat wekt vertrouwen bij de consument. Er zijn verschillende Wft-certificaten te behalen. Het type die jij nodig hebt, hangt af van het vakgebied waarin je werkt. De Wft Basis is een van de Wft-certificaten. De Wft Basis geeft aan dat je over alle financiële basiskennis en vaardigheden beschikt.

De basiskennis en vaardigheden houden onder andere in dat je eerstelijns klantvragen kunt beantwoorden, hen doorverwijst naar de juiste specialist en hen kunt informeren over betalen, sparen en verzekeren. De Wft Basis geeft je nog niet de bevoegdheid om de klant te adviseren. Dit mag pas wanneer je de Wft Basis aanvult met een of meerdere van de overige Wft-certificaten. Zoals:

Wft Zorg;
Wft Consumptief Krediet;
Wft Schade Particulier;
Wft Vermogen;
Wft Inkomen;
Wft Schade Zakelijk;
Wft Hypothecair Krediet;
Wft Pensioen;

Wft Basis Opleiding
Als medewerker in de financiële dienstverlening is het Wft Basis certificaat een vereiste. Dit straalt namelijk naar de klant uit dat je beschikt over alle financiële basiskennis en vaardigheden om hem of haar zo goed mogelijk te helpen. Om in het bezit te komen van dit certificaat, dien je het Wft-examen Basis met succes af te leggen. Voordat je je inschrijft voor dit examen, wordt er sterk aangeraden om vooraf de Wft-opleiding Basis te volgen. De opleiding bezorgt je namelijk alle benodigde kennis en vaardigheden om het examen zo goed mogelijk te maken.

Tijdens de opleiding leer je stapsgewijs alle onderdelen en onderwerpen die in het examen ook voorkomen. De onderwerpen zijn onder andere:

de financiële markt;
financiële wet- en regelgeving;
bank- en verzekeringswezen;
en
algemene financiële vaardigheden.

Aan de hand van een examentraining, casuïstiek en oefenexamens word je optimaal voorbereid om het examen zonder slag of stoot te halen.

Wft Opleiding
Als medewerker in de financiële dienstverlening is het een vereiste om één of meerdere Wft-certificaten op zak te hebben. Het type certificaat die je nodig hebt, hangt af van het vakgebied waarin je werkt. Het Wft-certificaat behaal je door het bijbehorende Wft-examen te halen.

Om zo voorbereid mogelijk aan het examen deel te nemen, wordt er sterk aangeraden om vooraf de Wft opleiding te volgen. Voor iedere Wft-specialisatie is er namelijk een opleiding die je kunt doorlopen. De opleiding behandelt alle onderwerpen en onderdelen die ook voorkomen op het examen. Daarnaast biedt de opleiding ook diverse oefenmogelijkheden aan, zoals de examentraining en oefenexamens. Op die manier maak je alvast kennis met de vragen die op het examen worden gesteld en je komt erachter of je de stof voldoende beheerst. Dit zijn alle Wft-opleidingen:

Wft Basis
Wft Zorg
Wft Consumptief Krediet
Wft Schade Particulier
Wft Vermogen
Wft Inkomen
Wft Schade Zakelijk
Wft Hypothecair Krediet
Wft Pensioen

http://hoffelijk.nl/