Carbid Theater
Image default
Sport

Trainen op een leuke speelse manier

Een gele voetvolleynet is perfect om te gebruiken als je beter wilt worden in voetbal. Zoals de naam al zegt is het een soort combinatie van voetbal en volleybal, maar het wordt gebruikt om je voetbal techniek te verbeteren. Een voetvolleynet is namelijk een soort volleybalnet, maar dan een stukje lager. Je kunt ze in verschillende formaten kopen, afhankelijk van je niveau. Met deze netten oefen je vooral het koppen en het hooghouden van de bal. Dit zijn natuurlijk twee belangrijke technieken om goed te beheersen als je graag voetbalt. Een voetvolleynet is al vanaf twee personen te gebruiken, maar het is altijd leuk om het met meerdere te doen

Een leuk, snel en gevarieerd spel.

De bedoeling van het voetvolleynet is dat je de bal er overheen kopt of trapt, de speler aan de andere kant moet dan de bal weer naar jou kaatsen zonder hem op de grond te laten vallen. Net zoals met normaal voetbal, mag de bal absoluut niet met je handen worden aangeraakt. Wel kan je je eigen variaties in het spel maken, om het moeilijker of makkelijker te maken. Dankzij het voetvolleynet leer je op een leuke manier de juiste technieken aan. In het begin gaat het wellicht wat moeizaam, maar oefening baart kunst. Geef dus niet op. Je zult zien dat het vanzelf makkelijker begint te worden!

Leuk voor elke doelgroep en gelegenheid

Als je een team traint is het voetvolleynet ook erg leuk om in te zetten bij de training. Het is ideaal om in te zetten om op te warmen of af te koelen. Het is een nieuwe manier van dezelfde techniek aanleren. Hierdoor blijft het leuk en is het voor de kleinere spelers makkelijker om hun aandacht er goed bij te houden. Het is ook makkelijk om zelf een voetvolleynet aan te schaffen, waardoor iedereen thuis door kan gaan met het oefenen. Met een beetje doorzettingsvermogen heb je het zo onder de knie en gaat je techniek als een speer vooruit! Dat is natuurlijk het uiteindelijke doel, dus bestel je voetvolleynet nu en verbaas je trainer en tegenstander.