Carbid Theater
Image default
Sport

Van Vestrum rijbroek tot Samshield cap bij de specialist

In de ruitersport is de kleding die je draagt tijdens het rijden belangrijk. Niet alleen bij wedstrijden waarbij je er natuurlijk sowieso op en top uit moet zijn. Ook bij trainingen of ritjes door het bos is comfortabele, ademende kleding die niet schuurt van belang. Bij een specialist in ruiterkleding kom je vaak bekende merken als Vestrum, Samshield en PS of Sweden tegen. Kies voor een winkel met een uitgebreide collectie die regelmatig vernieuwd. Want met het wisselen van de seizoenen veranderen ook de voorwaarden die je aan je kleding stelt.

Kies voor een winkel met maatwerkmogelijkheden voor Samshield en andere rijkleding

Een tweede tip is om te kiezen voor een winkel die maatwerk biedt voor kleding en uitrustingsstukken van bepaalde kledingmerken. Zo kan een Samshield cap vaak op maat gemaakt worden zodat deze voor jou de perfecte pasvorm heeft. Dat zit een stuk comfortabeler en bovendien blijft de cap altijd stevig op je hoofd zitten, wat weer veiliger is wanneer je paard een onverwachte beweging maakt. Ook andere Samshield kleding is vaak op maat te maken.

Een Vestrum rijbroek heeft vaak standaardmaten en kan niet op maat gemaakt worden. Toch noemen we specifiek rijbroeken van dit merk als aanrader. De pasvorm is uitstekend en er worden uitsluitend kwaliteitsmaterialen gebruikt. Daarnaast straalt de kleding van Vestrum een Italiaanse elegantie uit die zijn weerga niet kent. Een onmisbaar item dus voor je wedstrijdoutfit!

Voorzie ook je rijdier van een leuke outfit

Natuurlijk zorg je ook goed voor je paard voor, tijdens en na het rijden. Bandages, dekjes en hoofdstellen van PS of Sweden zien er stijlvol uit en zijn ontworpen met het comfort van je rijdier in gedachten. Dekjes voorkomen dat het zadel gaat schuren op de rug en bandages zijn een goede voorzorgsmaatregel wanneer je in de herfst of winter gaat rijden en er veel bladeren op de route liggen.