Carbid Theater
Image default
Dienstverlening

Zo gaat staal verzinken in de praktijk

Verzinken is het aanbrengen van een laag zink over onderliggend metaal. In dit geval is dat metaal zink. Verzinken betekent dat een vervelend kwaaltje van staal in de kiem wordt gesmoord, namelijk roesten. Als staal langere tijd aan verschillende elementen wordt blootgesteld, vindt er vervolgens onherroepelijk corrosie plaats. Met andere woorden: het staal wordt roestig. Roestend staal is niet alleen lelijk, het kan ook nog eens gevaarlijk zijn: de hele staalconstructie raakt erdoor verzwakt, waardoor deze instabiel kan worden. Hoe dieper de roest in het staal ligt, hoe instabieler de constructie. Als de roest te diep zit, kan het staal niet meer worden gered en moet dit in zijn geheel worden vervangen. Door het staal te verzinken, kunt u de levensduur minstens 10 jaar tot wel 50 jaar verlengen.

Van duurzaam tot duurzamer

Het laten verzinken van staal betekent, zoals gezegd, dat het in ieder geval een decennium langer meegaat. Met wat geluk kan de levensduur van het staal tot wel het vijfvoudige opgerekt worden. Prijstechnisch is staal laten verzinken dus een heel aantrekkelijke optie: na eenmaal een investering te hebben gedaan, hoeft u er nauwelijks meer naar om te kijken. Verzinkerij Rijen biedt u de beste optie tot het verzinken van staal in Brabant en omgeving. Hier kunt u namelijk thermisch laten verzinken. Bovendien wordt hier gewerkt volgens de actuele eisen die in de NEN-EN-1090 zijn vastgelegd. De verzinkerij levert topstaal aan u af, en dat is natuurlijk precies wat u wilt!

Regels van de ISO

Staal verzinken vindt, zoals vermeld, plaats volgens de strenge ISO-regels bij Verzinkerij Rijen in Brabant. De eisen in de norm zijn streng, maar beschermen de veiligheid en duurzaamheid van het staal. Na een eerste spoeling beland het staal in een bad van 99% pure zink. Het is een proces waar uw staal alleen maar van profiteert. Heeft u hier nog vragen over? Dat is begrijpelijk. Wacht daarom niet met het contacteren van dit bedrijf. Zij vertellen u graag meer!

https://verzinkerij-rijen.nl/