Carbid Theater
Zorg

Maatwerk bij begeleid wonen voor jongeren

Op het gebied van begeleid wonen voor jongeren zijn er verschillende mogelijkheden. Elke situatie is natuurlijk anders en daar hoort een passende aanpak bij. Daar helpen de professionals van Leviaan u graag bij. Leviaan begeleidt mensen met psychische kwetsbaarheden bij het bepalen en vormgeven van het door hen gewenste leven. Ze helpen met het bepalen van de stappen om naar dat leven toe te werken. Daarbij bieden zij coaching en ondersteuning aan bij alle facetten van het leven. Zo ook wanneer begeleid wonen voor jongeren nodig is. Kortom: jongeren krijgen de begeleiding die ze nodig hebben om op eigen benen te leren staan.

Een woonproject waarbij iedere jongere zelfstandig kan leren wonen

Leviaan is er voor jongeren tussen 18 en 25 jaar die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. De organisatie zorgt bijvoorbeeld voor wooncoaching tijdens het begeleid wonen voor jongeren. Zo kunnen jongeren die op zichzelf willen wonen, maar hierbij wel wat hulp kunnen gebruiken, toch op eigen benen leren staan. Ze krijgen allerlei handvatten om zelf dingen te leren doen. De meeste jongeren die via Leviaan begeleid zijn gaan wonen, kunnen hierna zelfstandig gaan wonen. Op die manier blijven ze eerst veilig binnen hun eigen grenzen, zodat ze zelfstandiger en zelfverzekerder worden om de valkuilen van het leven aan te kunnen.

Een speciaal trainingscentrum voor jongeren met autisme

Leviaan beschikt bovendien over een trainingscentrum dat speciaal is opgericht voor jongeren met autisme. Op deze plek kunnen jongeren met autisme zich optimaal ontwikkelen. Dit doen ze uiteraard onder begeleiding van deskundigen. Er wordt een individueel ontwikkelingstraject gestart, wat er na twee jaar voor moet zorgen dat de jongeren zichzelf alleen kunnen redden in de samenleving. Heeft u interesse in wooncoaching, bijvoorbeeld voor uw zoon of dochter? Neem dan contact op met de specialisten van Leviaan. De contactgegevens vindt u op de website van deze organisatie.

https://leviaan.nl/