Carbid Theater
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat kunt u eigenlijk wel niet doen met een glazen potje?

We kennen ze allemaal, de glazen voorraadpotjes van bijvoorbeeld de jam, pindakaas of chocoladepasta. Deze potjes zijn ontzettend handig, maar dat wordt vaak vergeten. Als een jampotje leeg is wordt het al snel weggegooid omdat niemand zin heeft om de labels eraf te halen of het potje af te spoelen. Een goede optie is het kopen van neutrale glazen voorraadpotjes, hier kunt u van alles en nog wat mee doen. Wat dan hoor ik u denken, dat leggen we u in dit artikel haarfijn uit.

Zelfgemaakte verzorgingsproducten

U kent het wel: u leest op internet een hartstikke leuk recept voor een natuurlijke hydraterende dagcrème met alledaagse producten, maar u heeft geen idee waar u dit product moet laten. U raadt het al, deze kunt u opslaan in een glazen voorraadpotje. Op deze manier droogt uw crème niet uit en kunt u in 1 keer een grote hoeveelheid van bijvoorbeeld de crème maken.

Insectenverblijf

U kunt de glazen potjes ook gebruiken om insecten te bewaren. U kunt dan bijvoorbeeld een stukje natuurlijke habitat in een potje doen, zoals een blaadje, een beetje gras of een stukje tak. Op deze manier kunt u de insecten veilig bewaren in het glazen voorraadpotje. Belangrijk om niet te vergeten is het prikken van gaatjes in de deksel van het potje. Zorg ervoor dat u genoeg gaatjes prikt zodat het insect is voorzien van genoeg zuurstof.

Maak uw eigen kaars

De glazen potjes zijn vaak hittebestendig, u kunt de potjes dus gebruiken voor het maken van een eigen kaars. Let er hierbij wel op dat het lont niet te dik wordt. Anders bestaat er alsnog een kans dat het potje breekt. Dat is in verband met de veiligheid natuurlijk absoluut niet wenselijk en het is belangrijk dat u dat voorkomt.

Het bewaren van honing

Ook het bewaren van de meest bijzondere honingen kan natuurlijk in een glazen potje. Let er daarbij wel op dat de honing niet kristalliseert. Gebeurt dit toch zijn er gelukkig genoeg opties om de honing weer terug in oude staat te brengen. Een goed voorbeeld van zo’n oplossing is het verwarmen van de honing in de magnetron. Let er hierbij wel op dat er geen ijzer (bijvoorbeeld deksel potje) in de magnetron terechtkomt, de gevolgen hiervan kent u natuurlijk.

honing potje

Bloemen bewaren

In de glazen potjes is er natuurlijk ook genoeg ruimte om bloemen te bewaren. U kunt weliswaar geen hele bos bloemen kwijt in het glazen potje, maar voor een aantal bloemen is er meer dan genoeg plek. U kunt ervoor kiezen de bloemen in het water te zetten of u kunt gedroogde bloemen kopen. Deze hoeven niet in het water te staan, lekker makkelijk.

Waar koop ik een potje?

U kunt de glazen potjes het best kopen bij een glazen potjes groothandel. Bij zo’n glazen potjes groothandel weten ze in ieder geval wat ze verkopen en bent u zeker van goede kwaliteit.