Carbid Theater
Image default
Hobby en vrije tijd

Astrologie, wie gelooft er nog in?

Astrologie, wie gelooft er nog in?

Soms lijkt het alsof de wereld bestaat uit twee soorten mensen. De ene helft die astrologie gebruikt en de andere helft die denkt dat alleen achterlijke idioten in zo’n “onwetenschappelijk” ding geloven. Onnodig te zeggen dat deze houding de mensen die in astrologie geloven vaak nogal defensief en vaak geheimzinnig maakt. Laten we eens goed kijken naar de mensen die geloven in, en gebruik maken van de diensten van astrologen.

Het meest voor de hand liggende kenmerk van deze mensen is dat ze een onderzoekende geest hebben en bereid zijn veel energie te steken in het vinden van antwoorden en het oplossen van problemen.

Meestal hebben mensen die naar een astroloog gaan hun huiswerk al goed gedaan. Ze hebben alle andere onderzoeksmethoden al behandeld en ze gaan een stap verder voor nog een informatiebron.

Heb je je ooit afgevraagd waarom financiers, politici en effectenmakelaars die astrologen gebruiken zo succesvol zijn? Het antwoord is tweeledig. Ze zijn succesvol omdat ze hun beslissingen nemen over het maximale aantal mogelijke informatie, en ze zijn erg ruimdenkend. Deze karaktereigenschap plaatst hen al bij de potentieel meest succesvolle, VOORDAT ze zelfs het huis van de astroloog binnengingen.

Bovendien zijn de inzichten die ze krijgen door de huidige planetaire transits te begrijpen erg nuttig, ongeacht hun persoonlijke geboortehoroscoop. Hoewel de Grafiek van elk individu anders is, hangen mondiale gebeurtenissen, financiële schommelingen en internationale trends voornamelijk af van de planetaire posities van het moment.

Simpel gezegd, hoe een planeet een persoon in zijn of haar persoonlijke leven beïnvloedt, is bijna volledig onbelangrijk in de vorming van mondiale gebeurtenissen. Natuurlijk is het van het grootste belang voor zover het iemands leven betreft.

Begrijpen hoe de sterren – voor bijvorbeeld horoskop – ons persoonlijke leven beïnvloeden, is nog maar een stap in de richting van het begrijpen van het universum en onze onderlinge verbondenheid met alles om ons heen. Dit is een andere gemene deler onder mensen die in astrologie geloven. Het verlangen om het Universum te begrijpen en te eren.

Zoals de meeste mensen het erover eens zijn, is dit een zeer positieve houding. Het maakt een persoon meer open, vriendelijker, meer accepterend. Ik ben een astroloog, dus blijkbaar geloof ik dat astrologie een geldige manier van onderzoek is, en dat astrologie zeer nauwkeurig kan zijn en buitengewoon nuttig is. Maar het punt hier is niet of astrologie waar of onwaar is. Ik heb het gewoon over de mensen die in astrologie geloven.

Geloof in astrologie is een verlengstuk van bewustzijn. Het is een soort ultieme “aandacht besteden” aan alles om ons heen. Het is ook een manifestatie van de erkenning dat niemand van ons in een vacuüm leeft. De universele energieën die in de wereld aanwezig zijn, hebben een effect op ons allemaal, en als je dit herkent, wordt iemand op zijn minst nieuwsgierig naar de sterren en planeten aan de hemel.

Loslaten van het idee dat we leven, voelen, ervaren, denken, handelen en reageren zonder invloeden van buitenaf is de eerste stap naar een beter, harmonieuzer, holistischer en uiteindelijk succesvoller leven.

Bron:
Zodiac Horoscoop