Carbid Theater
Hobby en vrije tijd

Wat is de mooiste regio in Vlaanderen om een ballonvaart te maken?

Bij C-Air ballonvaart kan je een ballonvaart maken in heel België, toch zijn er aantal regio’s waar je meer hete luchtballonnen ziet vliegen dan in andere streken.

De meest gekozen regio’s om voor te ballonvaren in België zijn Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen.

Ballonvaart in Oost-Vlaanderen

De stad waarover je steeds de meeste hete luchtballonnen in België ziet vliegen, is in het Sint-Niklaas gelegen in het Waasland. Op een warme zomeravond kan je hier steeds ballonnen spotten. Het is het mekka van de ballonvaarten in België. Bij goed weer stijgen in deze streek steeds een groot aantal ballonvaarders op. Vermits Sint-Niklaas in het prachtige Oost-Vlaanderen ligt, stijgen hier het grootste aantal hete luchtballonnen op. In heel België stijgen in het Waasland het grootste aantal passagiers op. C-Air ballonvaren is uiteraard gevestigd in hart van de luchtballonnen, namelijk Sint-Niklaas.

Ook Gent de hoofdstad van Oost-Vlaanderen is zeer populair bij de passagiers. Het is een spektakel om over deze historische stad te vliegen.

De Vlaamse Ardennen zijn hier ook gelegen. Deze streek is ook zeer geliefd bij de passagiers.

De meeste passagiers in de ballonvaart in Oost-Vlaanderen. Enerzijds door de prachtige streek met veel variatie, anderzijds doordat de ballonstad bij uitstek gelegen is in Oost-Vlaanderen.

Ballonvlucht in Antwerpen

De tweede regio waar de meeste ballonvaarten worden uitgevoerd is ongetwijfeld Antwerpen. Dit gebied heeft ook veel te bieden als het gaat over variatie van landschappen. Veel passagiers willen graag over de stad Antwerpen vliegen. Zowel het historisch centrum als de haven spreekt hen enorm aan. Daarnaast zijn er ook een aantal rustige streken in Antwerpen met een uitgestrekte natuur. Het gaat hier dan over regio Brasschaat, de Kempen en Noord-Antwerpen.

Is een ballonvlucht over een centrum steeds mogelijk? Het antwoord hierop is neen, een ballon is namelijk niet stuurbaar. We zijn steeds afhankelijk van de windrichting en windsnelheid van die dag. Als er weinig wind dan vlieg je niet snel genoeg over het centrum. Landen is het centrum is uiteraard geen optie. Ook de windrichting is belangrijk, want in sommige gebieden mogen wij niet vliegen. Bijvoorbeeld als we zouden vliegen richting luchthaven, dan moeten wij andere opties bekijken. Uiteraard wordt de ballonvaart steeds regio Antwerpen uitgevoerd.

West-Vlaanderen

Naast Antwerpen en Oost-Vlaanderen kiezen de passagiers op een derde plaats voor een vlucht in West-Vlaanderen. Vooral de kuststreek en de lange natuurgebieden spreken onze passagiers erg aan. Als de windrichting en windsnelheid goed zitten, kan er langs de kustlijn worden gevlogen. Uiteraard vliegen wij zowel hoog als laag met onze luchtballon, waardoor de kustlijn vaak ook zichtbaar is op afstand. We vinden bij C-Air de zichtbaarheid voor onze passagiers zeer belangrijk. Als de zichtbaarheid niet optimaal is, dan laten we de ballonvaart niet doorgaan. Een kwaliteitsvolle ballonvlucht blijft bij C-Air heel belangrijk.

Andere regio’s

Uiteraard vliegen wij ook in alle andere regio’s in België, namelijk regio Limburg, regio Ardennen, regio Vlaams-Brabant, regio Waals-Brabant, etc..

Ook voor je ballonvlucht op maat kan je steeds bij ons terecht.

 

https://www.cair-ballonvaart.be