Carbid Theater
Toerisme

Over kamperen in Overijssel

De paden op, de lanen in. Laat de stad even achter je en trek erop uit. Zoek een mooie plek om je tent op te zetten. Maak je eigen eten op een klein gasstelletje, of beter nog, haal de barbecue tevoorschijn. Geniet van de sterrenhemel terwijl je bij een knapperend vuurtje zit en wordt ’s ochtends wakker van het vrolijke gefluit van de vogels. Kamperen betekent één worden met de natuur. Geen stress, geen haast, maar rustig leven in een volkomen natuurlijk ritme.

Kamperen kun je eigenlijk overal. In de Eiffel in Duitsland, in de Franse Morvan of de Belgische Ardennen. Maar waarom zou je uren in de auto willen zitten, als je vlakbij ook kunt genieten van alle rust? Ga gewoon lekker naar Overijssel.

Mooiste kampeergebied

Overijssel is het mooiste gebied van Nederland om te kamperen. Het wemelt er echt van de natuurcampings en boerencampings. De ANWB heeft zelfs dertien campings uit Overijssel het predikaat “Topcamping” gegeven. Sterker nog, De Beerze Bulten,de beste camping van Europa licht in het Vechtdal bij Ommen. Overijssel heeft dus een reputatie hoog te houden als het gaat om kamperen.

Diverse vormen van kamperen in Overijssel

In Overijssel kun je met al je kampeerwensen terecht. Hoe je van dieren en het boerenleven? Kies dan voor kamperen bij de boer. Voor kinderen is dit altijd een ware ontdekkingsreis. De kinderen zullen het ook prima naar de zin hebben op één van de vele familiecampings. Zoek je de rust en ruimte van de natuur? Dan is het goed te weten dat er een groot aantal kleinschalige natuurcampings is waar je uit kunt kiezen.

Wil je wel genieten van de natuurbeleving, maar wil je niet inleveren op luxe? Dan is één van de 5-sterren ANWB-topcampings ideaal: ruime parkeerplekken en uitgebreide voorzieningen. En als je geen zin hebt om zelf je tent op te zetten, of niet op een luchtbed wilt slapen, ga dan lekker Glampen. Glampen (Glamorous Camping) is kamperen zonder zorgen. De tent staat al klaar als je aankomt, voorzien van keuken, goede bedden en meubilair.

Het maakt niet uit hoe je het wilt. Primitief, of juist super de luxe. Kamperen in Overijssel is altijd een feestje.

https://www.visitoost.nl/