Carbid Theater
Image default
Toerisme

Een auto huren en rijden op Curacao

Overweeg je om dit jaar naar Curaçao te reizen? Of het nu gaat om een korte stedentrip (meer voor vakantiegangers die op Aruba of Bonaire verblijven) of een veel langere vakantie, het huren van een auto op Curaçao geeft uw dagen de flexibiliteit die past bij uw vakantiegevoel.

Je hebt vier wielen van vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, stressvrij en zorgeloos, en het is de ultieme manier om alles te ervaren wat Curaçao te bieden heeft!

Hier zullen we u alles vertellen wat je moet weten over Curacao autoverhuur, wat uw opties zijn en hoe u het meeste uit uw reis kunt halen in termen van geld en veiligheid!

Waarom Curaçao bezoeken?

Curaçao is een uitstekende plek voor natuurliefhebbers. Er zijn uitstekende stranden en baaien om te verkennen, hoge kliffen om achterover te leunen en tot rust te komen en weelderige groene tropische plantages die op u wachten op Curaçao. Door een auto te huren vergroot u uw flexibiliteit, zodat u geen tijdsdruk heeft, behalve degene die u voor uzelf oplegt.

Neem de tijd om alle prachtige verborgen hoekjes van Curaçao te ontdekken.

Het eiland biedt u enkele van de beste delen van een Caribisch eiland. Het is niet bergachtig, dus je kunt Curaçao in één dag rond met je huurauto.

Moet je een auto huren als je Curacao bezoekt?

De voordelen van een huurauto tot uw beschikking tijdens uw vakantie in dit Caribische paradijs wegen ruimschoots op tegen de nadelen. Curaçao mag dan als een klein eiland worden beschouwd, het heeft aardig veel verharde wegen om te verkennen. Velen die voor het eerst naar Curaçao komen, onderschatten totaal wat het eiland te bieden heeft en vaak kunnen ze niet wachten om weer terug te komen om verder te verkennen. Als je van ontdekken houdt, dan is een huurauto een must. We raden je aan om een hele dag uit te trekken voor je mooie rit.

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren op Curacao?

De minimumleeftijd waarop u een auto kunt huren op Curacao is 18 jaar. Bent u 25 jaar of jonger, dan wordt uw autoverzekering duurder.

Aan de andere kant, als u een voertuig wilt huren op Curacao maar 70 jaar of ouder bent, kan de autoverzekering ook duurder zijn.

Hoeveel kost het om te huren bij een lokaal bedrijf op Curaçao

Een auto huren op Curacao kan een kostbare ervaring zijn als je je huiswerk niet goed doet. U kunt er echter voor zorgen dat u de meest betaalbare deal krijgt als u wat rondkijkt. Veel lokale bedrijven zoals veiligautohurencuracao.nl zijn goedkoper dan de grote internationale bedrijven. Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor soort auto u wilt huren. Met een kleine auto kunt u zonder problemen het eiland rondrijden. Bent u met een grotere familie zult u een grotere auto moeten huren. Dit zal dan ook wat duurder zijn.

Hoe u geld kunt besparen op uw huur?

Als u voorbereid binnenkomt, kunt u nog steeds genieten van het gemak van een huurauto, zonder onverwachte kosten. Door simpelweg de regels te volgen en te weten wat de extra kosten kunnen zijn, bent u ertegen beschermd.

  • Huur van tevoren een auto om te profiteren van vroegboekkortingen.
  • Houd er rekening mee dat lange termijn goedkoper is dan pro rata 1-daagse huur.
  • Als u ervoor kiest om uw huur op dezelfde dag van huren te annuleren, kan er een bedrag in kosten worden gebracht.
  • Bespaar een paar euro’s door uw eigen reisaccessoires mee te nemen. Voor de extra items in uw huurpakket (zoals GPS-navigatie en babyzitjes).
  • Eenrichtings Verhuur kan meer in rekening worden gebracht. Informeer bij het autoverhuurbedrijf!
  • Houd rekening met onverwachte kosten in de vorm van betalingen voor vermeende schade, snelheidsboetes, parkeerboetes, etc. Noteer en fotografeer eventuele krassen of beschadigingen en zorg ervoor dat deze achteraf niet op uw factuur verschijnen.

Wetgeving voor rijden onder invloed van alcohol op Curaçao

Dit zal u hoogstwaarschijnlijk verbazen, maar er wordt op Curaçao niet gecontroleerd op alcohol in het verkeer. Maar rijden onder invloed van alcohol wordt door onze ervaring ten strengste afgeraden. Net zoals je in je eigen land niet zou drinken en rijden, zou Curaçao geen uitzondering moeten zijn.

Is het veilig om een auto te huren op Curacao?

Een van de beste dingen aan het plannen van je vakantie op Curaçao zijn de veilige plekken met bezienswaardigheden voor zowel jonge als oude bezoekers, met vriendelijke lokale bevolking en een schone zeebries die altijd dichtbij is. Het meest urgente gevaar is ’s nachts rijden. Er zijn soms kuilen in de wegen die minder goed zichtbaar zijn. Tijdens en na een regenbui kan de weg erg glad worden. Bijna te vergelijken met ijs. Rij dan ook langzaam en let goed op het verkeer om je heen zodat je niet plotseling hoeft te remmen. Verder is Curaçao heel veilig om een auto te huren. Je zal genieten van de vrijheid en de beste vakantie ervaren.