Carbid Theater
Toerisme

Mini-kampeervakantie op minicamping in Twente

Vroeger trok heel Nederland er in de zomervakantie met een tentje op uit. Tegenwoordig is het aanbod aan vakanties veel breder. Maar kamperen heeft haar charme weten te behouden. Want zeg nou zelf, waar kun je beter “unpluggen” dan in de natuur? Wanneer je de ochtend niet begint met twitter, maar met het gefluit van echte vogels begin je al ontspannen aan je dag.

Voordelen van kamperen in Twente

De voordelen van kamperen zijn legio. Naast het al genoemde ontspannen begin van je dag heeft kamperen nog een aantal andere positieve effecten. Neem de luchtkwaliteit. Als je in de stad woont, valt het vaak niet eens op hoe vervuild de lucht eigenlijk is. Maar op de camping merk je het gelijk: heerlijke, zuivere lucht. Dat geeft je immuunsysteem een boost waar je weer een tijdje mee vooruit kunt.

Wist je trouwens dat veel mensen tijdens het kamperen beter slapen? Dat komt doordat je als vanzelf je ritme afstemt op de zonsopkomst en –ondergang. Hierdoor volg je een volstrekt natuurlijk dagritme. Je komt meer tot rust en voelt je fitter.

Twente

Twente biedt de perfecte kampeerervaring. Een mooie omgeving, rust en een gastvrije bevolking. Bovendien kun je in Twente echt terug naar de essentie. Dus geen grootschalige kampeerfabrieken waar animeerteams wanhopige pogingen doen om de kinderen rustig te houden, terwijl massa’s volwassenen zich verdringen om een plekje in het zwembad.

In Twente kun je kamperen bij de boer. Kleinschalige campings (minicampings) met maximaal 150 kampeerplekken in een rustige omgeving. Maak kennis met het boerenleven. Op een minicamping kan het zomaar zijn dat je ineens tegenover een nieuwsgierige koe staat.

Simpel maar niet primitief

De minicampings in Twente zijn simpel, maar niet primitief. Het sanitair is schoon en de douche is warm. Wat heb je eigenlijk nog meer nodig? Een terras? Een sauna? Ook daarin kan bij sommige minicampings worden voorzien. Wij hebben alle minicampings in Twente voor verzameld in een handig overzicht. Selecteer de gewenste faciliteiten en wij hebben het passende aanbod voor jou.

Tot ziens in Twente.

https://www.visittwente.nl/overnachten/campings-twente/minicampings/