Carbid Theater
Beauty en verzorging

Haartransplantatie ervaringen

Jaarlijks ondergaan duizenden Nederlanders een haartransplantatie in Nederland, Turkije en België. Er zijn daarnaast ook nog diverse andere landen waar je naartoe kunt gaan, maar deze worden over het algemeen minder gekozen. Edwin van Wooning, directeur van de Haarstichting, heeft ook verschillende haartransplantaties ondergaan. Hij heeft hier zowel goede als minder goede ervaringen mee. Hij deelt graag zijn ervaring, zodat je een beter beeld krijgt van wat je kunt verwachten voor en na de behandeling.

Haartransplantatie ervaringen van Edwin van Wooning, directeur Nederlandse Haarstichting

Edwin van Wooning heeft wellicht van bijna alle Nederlanders de meeste haartransplantaties ondergaan, in totaal vijf. En dat terwijl hij pas 33 jaar oud is. Er is een reden dat er maar liefst vijf haartransplantaties nodig zijn geweest. De eerste haartransplantatie is bijvoorbeeld volledig verkeerd gegaan.

Een gedeelde haartransplantatie ervaring

‘Er zijn verschillende haartransplantaties die ik heb ondergaan. Ik wil in deze gedeelde ervaring graag uitleggen waar je voor, tijdens en na de behandeling rekening mee moet houden. Voor de behandeling mag je uiteraard geen alcohol drinken en bloed-verdunnende zaken gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat je de nacht van tevoren goed slaapt en de ochtend goed ontbijt. De behandeling zelf vond ik niet echt pijnlijk. Alleen de verdovingen waren geen pretje, maar eigenlijk viel dat best mee. Het is gewoon een lang zit of eigenlijk lig, omdat je voornamelijk ligt. Het kan daarom handig zijn om bijvoorbeeld eigen muziek mee te nemen. Ik heb grote en kleine behandelingen ondergaan. Het duurde allemaal best lang. Maar je weet waar je het voor doet, dus ik had daar verder helemaal geen problemen mee. Na de behandeling is het belangrijk om een paar dagen een beetje rechtop te slapen. Dit kan je soms als vervelend ervaren, ik vond het zelf in ieder geval geen pretje. Na ongeveer 2 weken viel het getransplanteerde haar eerst uit. Vervolgens ging het na een maand of 4 weer groeien. Uiteindelijk had ik na 12 maanden meestal het beste resultaat. Houd er rekening mee dat de haaruitval kan doorzetten, dus dat er mogelijk meerdere ingrepen nodig zijn.’