Carbid Theater
Image default
Beauty en verzorging

Houtskool om tanden te bleken is een slechte idee, dit kun je veel beter doen

Een stralende glimlach is de droom van velen. Er zijn verschillende manieren om je tanden witter te maken. Maar welke methoden zijn veilig en effectief? In deze blog bespreken we waarom tanden poetsen met houtskool schadelijk kan zijn voor je tanden en waarom whitening strips op basis van PAP een goede uitkomst is.

Waarom houtskool schadelijk kan zijn voor je tanden

Houtskool poeder heeft de afgelopen jaren veel populariteit gekregen vanwege de belofte om je tanden witter te maken. Maar helaas is houtskool poeder niet zo goed voor je tanden als het lijkt. Het gebruik van houtskool poeder kan namelijk slijtage aan het tandglazuur veroorzaken, waardoor je tanden poreuzer kunnen worden. Dit kan leiden tot gevoeligheid voor warme en koude dranken en het verhoogt het risico op tandbederf. Bovendien kan het schurende effect van houtskool poeder het tandvlees beschadigen.

Houtskool poeder is vaak ook niet erg effectief bij het bleken van je tanden. Het kan enig effect hebben op oppervlakkige vlekken, maar het kan niet diep doordringen in het tandglazuur. Dit betekent dat het niet kan helpen bij het verwijderen van diepere vlekken die ontstaan zijn door jarenlange consumptie van koffie, thee, wijn of tabak.

Waarom peroxide schadelijk is voor je tanden

Veel whitening producten bevatten peroxide als bleekmiddel. Peroxide is een agressieve chemische stof die het tandglazuur kan beschadigen. Langdurig gebruik van peroxide kan leiden tot gevoelige tanden en tandvleesirritatie. Bovendien kan het de natuurlijke balans van bacteriën in je mond verstoren, wat kan leiden tot tandvleesontsteking en zelfs tandbederf.

Waarom whitening strips op basis van PAP veilig zijn voor je tanden

Whitening strips op basis van PAP zijn een veilig alternatief voor peroxide whitening producten. PAP staat voor fosfaat-anionen activator en is een whitening ingrediënt dat de tanden veilig kan bleken zonder het tandglazuur te beschadigen. Het werkt door de natuurlijke balans van mineralen in je tanden te herstellen, waardoor de tanden witter worden. Bovendien kan PAP helpen bij het voorkomen van tandbederf en het verminderen van tandgevoeligheid.

Waarom whitening strips op basis van PAP effectief zijn

Whitening strips op basis van PAP zijn niet alleen veilig voor je tanden, maar ook effectief bij het bleken van je tanden. De strips kunnen diep doordringen in het tandglazuur en vlekken verwijderen die ontstaan zijn door jarenlange consumptie van koffie, thee, wijn of tabak.

Wanneer jij je tanden dus witter wil maken, kan whitening strips kopen een goede en veilige uitkomst zijn. Let er wel goed op dat het geen schadelijke waterstofperoxide of carbamideperoxide bevat.