Carbid Theater
Image default
Beauty en verzorging

Behoud de vocht-eiwit balans van je krullen met Care Free Curl

Veel naturals denken dat vocht en proteïne tegenstrijdige krachten zijn. In werkelijkheid zijn het eerder de twee zijden van één munt. Er is een unieke relatie tussen vocht en proteïne in het haar en het haar heeft beide nodig om gezond te zijn. Noch proteïne noch vocht kunnen goed werken zonder de andere, en het vinden en behouden van het evenwicht tussen deze twee is van cruciaal belang voor het bereiken en behouden van gezond haar. Lees hier alles over hoe je de vocht-eiwit balans van je krullen behoudt met Care Free Curl.

Mogelijke problemen met de vocht-eiwit balans

De relatie tussen proteïne en vocht is, zoals hierboven gezegd, een synergetische relatie. Als je er even over nadenkt, zul je deze kenmerken van je haar in zijn natuurlijke staat begrijpen:

  • haar dat poreus is en een gecompromitteerde schubbenlaag heeft;

  • het heeft moeite om gehydrateerd te blijven;

  • het heeft er baat bij dat de schubbenlaag versterkt wordt met toegevoegde proteïnen zodat vocht een betere kans heeft om in het haar te blijven.

De gedachte dat haarbreuk ontstaat door vochttekort

Hoewel dit waar is, kan haarbreuk ook het gevolg zijn van een gebrek aan proteïne. In dat geval kan het soms een uitdaging zijn om de werkelijke oorzaak te vinden. Om het probleem te achterhalen, moet je grondig naar je dagelijkse verzorging kijken om te zien wat er ontbreekt of te veel aanwezig is. 

We denken vaak dat het onmogelijk is voor ons natuurlijk haar om overbevochtigd te zijn, maar het kan en gebeurt. Dit geldt vooral voor haar dat constant nat kan zijn — als we het vaak samen wassen zonder het haar tussen twee wasbeurten te laten drogen — evenals voor deep conditioning ’s nachts, het vermijden van producten die proteïne bevatten, of te veel vertrouwen op de baggy method.

Te vochtig haar is extreem elastisch

Gelukkig is dit gemakkelijk te verhelpen — een enkele proteïne behandeling is meestal voldoende om het probleem te corrigeren en de balans te herstellen. Een sterkere proteïne behandeling moet worden gevolgd door een vochtinbrengende conditioner om ervoor te zorgen dat het haar na de proteïne behandeling weer de juiste hoeveelheid elasticiteit krijgt.

Als je haar te veel proteïne heeft, neem dan de volgende stappen:

  1. Reinigen van je haar.

  2. Diepe conditionering met warmte één of twee keer per week.

  3. Hydrateer het haar dagelijks, met de nadruk op de punten.

  4. Vermijd het gebruik van producten die het haar overmatig proteïnen geven (zoals haargels). Je hoeft proteïne niet helemaal af te zweren, maar wees bewust van de producten die je gebruikt en of ze al dan niet proteïne bevatten om het probleem te verhelpen.

Hoe bepaal je of je haar proteïne of vocht nodig heeft?

Evenwichtig haar: wanneer nat of droog haar wordt uitgerekt, zal het een beetje uitrekken alvorens terug te keren naar zijn oorspronkelijke lengte zonder te breken.

Te veel proteïne: wanneer het haar uitgerekt wordt, zal nat of droog haar een beetje meer uitrekken dan normaal en dan breken.

Te veel vocht: nat of droog haar zal uitrekken en rekken zonder te breken. Het haar voelt slap, zwak, gomachtig of papperig aan. Het haar heeft behoefte aan lichte proteïnen.

Bij twijfel, voeg vocht toe: als het haar, nat of droog, heel weinig of helemaal niet uitrekt voordat het breekt, heeft het vocht nodig. Neem een kijkje bij de producten van Eden Bodyworks.

http://123hair.nl