Carbid Theater
Verbouwen

Uitgekeken op IKEA? Ga zelf aan de slag!

Herken je het idee dat waar je ook kijkt nergens leuke meubels verkrijgbaar zijn? Alles lijkt zoveel op elkaar en je bent juist op zoek naar iets bijzonders. Je wilt originaliteit maar die is bijna niet meer te vinden. Ligt dat aan jou , zijn je eisen misschien te hoog? Nee, dat is niet het geval je wilt gewoon iets bijzonders in huis halen en daar is niks mis mee. Dat heeft ook niks met jouw eisen te maken. Echter, het probleem is dat een normale meubelzaak waarschijnlijk jou niet gaat helpen aan het gene wat je zoekt. Een speciaal meubelzaak zal je vast en zeker verder kunnen helpen en heeft veel meer artistieke vrijheid dan een reguliere meubelzaak als IKEA. Maar wat nou als je daar het geld niet voor hebt? Wat nou als je te maken hebt met een budget dat gericht is op IKEA meubels? Al eens gedacht om je eigen meubels te maken?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt 

Je eigen meubels maken hoeft geen rocketscience te zijn. Integendeel, je kan heel eenvoudig je eigen meubels maken met een paar materialen en gereedschappen. Misschien denk je nu: “Waar heb jij het over? Meubels zijn toch niet makkelijk zelf te maken?”. Het valt reuze mee hoe moeilijk het is om je eigen meubels in elkaar te zetten hoor. Zelfs ik als schrijver van deze blog is het gelukt en in mijn omgeving sta ik doorgaans bekend om mijn twee linkerhanden.  Ga er rustig voor zitten, pak een notitieblokje om alles op te schrijven en voor dat je het weet heb jij je eigen meubels in elkaar gezet. 

Wat gebruik je als basis 

Heb je je notitieblokje en een pen gepakt? Goed zo dan gaan we beginnen! Allereerst is het belangrijk om te zorgen dat je een goede en stevige basis hebt voor je meubels. Pallets zijn uitermate geschikt hiervoor en gaan daarnaast heel lang mee. Zorg ervoor dat je pallets aanschaft die van hoogwaardige kwaliteit zijn zodat je zo lang mogelijk plezier van je meubels kan hebben.  

Wat voor soort meubel ga je maken? 

Nou je de basis weet van een stevig zelfgemaakt meubel is de volgende stap om te bedenken wat voor soort palletmeubel je gaat maken.  Laten we er als voorbeeld vanuit gaan dat je een pallet bank wilt maken. Om een fatsoenlijke, stevige en duurzame bank te maken heb je pallets nodig met een afmeting van 80 x120 cm. Daarnaast heb je nog gereedschap nodig, kussens en misschien wat verf om je bank een unieke uitstraling te geven. Je lijstje ziet er nu als volgt uit: Pallets met afmetingen 80X120, gereedschap, kussens en verf. Eigenlijk kan je alles van je lijstje wel goedkoop aanschaffen. De verf kun je bij je plaatselijke bouwmarkt halen, kussens kun je goedkoop bij de action halen en gereedschap heb je meestal zelf. Het enige wat je nog moet uitzoeken is waar je je pallets vandaan haalt. 

Koop sterke pallets en geen goedkope pallets 

Zoals ik al aan het begin van de blog zei is het belangrijk dat je pallets aanschaft van hoge kwaliteit. De meeste pallets die je gratis kan krijgen voldoen hier niet aan doordat ze verrot zijn of al gescheurd zijn. Het is daarom aangeraden om je pallets aan te schaffen bij een winkel zodat je zeker weet dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je zelfgemaakte pallet bank. De meeste grote retailers in Nederland verkopen geen losse pallets. Gelukkig is er Palletdeal, zij leveren hoge kwaliteit pallets in verschillende vormen en maten. Kijk dus snel op hun website zodat jij kan beginnen aan je pallet bank en je vrienden versteld kan laten staan. Bedankt voor het lezen van deze blog en heel veel succes met je project. 

https://www.palletdeal.nl/product-categorie/pallet-meubels/pallet-bank/