Carbid Theater
Image default
Verbouwen

Wat doe je als de verbouwing klaar is?

Een verbouwing is een hele bevalling en waarschijnlijk ben je maar al te blij als het klaar is. Niet alleen kun je nu gaan genieten van de nieuwe aanwinst in of aan je huis, maar je hoeft ook niet meer in het stof te zitten of ergens anders te verblijven. Natuurlijk zijn er nog wel een aantal stappen die je moet doorlopen, op het moment dat de verbouwingswerkzaamheden afgerond zijn. Wij zetten het op een rijtje.

Afval laten ophalen

Bij een verbouwing komt veel afval vrij, zoals grofvuil en puin. Dit heb je natuurlijk in de juiste containers van Renewi laten inzamelen, maar wat doe je er daarna mee? Je bouwafval en grofvuil ophalen, dat doet Renewi dan ook voor jou. Dat is wel zo handig, want dan hoef je geen afspraken met de gemeente te maken of zelf afval naar de milieustraat te brengen. Dat is een erg fijne service van Renewi.

Grote schoonmaak

Als al het afval weg is, dan kun je gaan beginnen aan een grote schoonmaak. Al het stof en andere troep wil je natuurlijk niet meer in huis. Soms doen de verbouwers alvast wat voorwerk en het scheelt als je meubels en vloeren hebt bedekt met folie of lakens. Zo voorkom je dat het stof overal in trekt en geef je jezelf achteraf minder weg. Toch voorkom je niet dat er schoongemaakt moet worden. Neem alles af met een stofdoekje en een vochtig doekje, stofzuig goed en maak het af met een goede dweilbeurt.

Zorg dat alles is afgehandeld

Verbouwen doe je meestal niet volledige zelf, maar doe je meestal met de hulp van een bedrijf en andere mensen. Loop daarom na de verbouwing nog even na of je nog openstaande facturen hebt, of alles klopt en of alles netjes afgehandeld is waar nodig. Vergeet ook niet om de vrijwillige helpers een bedankje te geven, dat is wel zo netjes!

Verzeker waar nodig

Een verbouwing betekent dat er verandering is gekomen in of rondom je woning. Dit kan betekenen dat er iets veranderd met betrekking tot verzekeringen. Als je een koophuis hebt, is het verstandig om met een adviseur of verzekeraar je woonverzekering nog even te checken.

https://www.renewi.com/nl-nl/zakelijk/soorten-afval/grofvuil