Carbid Theater
Image default
Dienstverlening

Risico's van het niet spoelen van jouw automaat

Een automatische transmissie, ook wel bekend als een automaat, is een belangrijk onderdeel van de auto. Het zorgt ervoor dat de auto soepel en gemakkelijk van versnelling kan wisselen, wat zorgt voor een comfortabele rijervaring. Helaas zijn er risico’s verbonden aan het niet spoelen van je automaat bij Flushed. In dit artikel zullen we de verschillende risico’s bespreken die gepaard gaan met het niet spoelen van je automaat.

Wat gebeurt er als je jouw automaat niet spoelt?

De vloeistof in je automaat, de transmissievloeistof, kan na verloop van tijd vuil en verontreinigd worden. Dit komt door slijtage van de onderdelen en de hitte die tijdens het rijden wordt gegenereerd. Als de transmissievloeistof niet wordt ververst, kan het vuil en de verontreinigingen de transmissie beschadigen. Dit kan leiden tot overmatige slijtage van de onderdelen en uiteindelijk tot de noodzaak van dure reparaties.

Verhoogd risico op oververhitting

Een van de risico’s van het niet spoelen van je automaat is dat de transmissie kan oververhitten. Vuil en verontreinigingen in de transmissievloeistof kunnen de warmteoverdracht belemmeren, wat kan leiden tot oververhitting van de transmissie. Dit kan op zijn tijd de transmissieolie beschadigen en de levensduur van de transmissie verkorten.

Verminderde prestaties

Een andere risico van het niet spoelen van je automaat is dat de prestaties van de transmissie afnemen. Vuil en verontreinigingen in de transmissievloeistof kunnen de werking van de transmissie belemmeren en de schakelpatronen verstoren. Dit kan leiden tot slechtere prestaties en een minder soepele rijervaring.

Hogere brandstofkosten

Een automaat die niet regelmatig wordt gespoeld, kan ook leiden tot hogere brandstofkosten. Vuil en verontreinigingen in de transmissievloeistof kunnen de wrijving tussen de onderdelen in de transmissie verhogen, waardoor de motor meer brandstof verbruikt om de auto voort te stuwen.

Verkorte levensduur

Tot slot kan het niet spoelen van je automaat leiden tot een verkorte levensduur van je auto. Als de transmissie beschadigd raakt door vuil en verontreinigingen in de transmissievloeistof, kan dit leiden tot de noodzaak van dure reparaties of zelfs tot het volledig vervangen van de transmissie. Dit kan de levensduur van je auto verkorten en leiden tot aanzienlijke kosten, wat jij natuurlijk niet wilt. Zorg er dus voor dat je jouw automaat spoelt zodat je deze risico’s vermijd.