Carbid Theater
Image default
Vervoer en transport

Drie manieren om te betalen in de taxi

Als je vroeger met een taxi reisde kon je achteraf vaak alleen betalen met contant geld. Je sprak een ritprijs af of je betaalde het bedrag dat de meter aangaf. Soms was het lastig om te betalen met contant geld omdat je nooit precies wist hoeveel je moest betalen en soms had je niet genoeg geld bij je. Ook kwam het voor dat de taxichauffeur niet voldoende wisselgeld had. Tegenwoordig kun je bij de meeste taxibedrijven, zoals bijvoorbeeld City.taxi gelukkig ook op andere manieren betalen. In onderstaand artikel lees je meer over een aantal manieren waarop je kunt betalen voor je taxirit.

Betalen met pinpas of creditcard

De meeste taxi’s hebben tegenwoordig een pinautomaat in de auto. Na de taxirit kun je dus gewoon betalen met je pinpas of met je creditcard. Je hoeft daarom geen contant geld meer op zak te hebben en de taxichauffeur hoeft ook geen wisselgeld meer te hebben. Het voordeel voor de taxichauffeur is dat hij op deze wijze veel minder contant geld bij zich hoeft te hebben. Dit maakt het risico op diefstal een stuk kleiner en zo kan de taxichauffeur zijn werk veiliger uitvoeren. Vraag wel altijd van te voren of de taxichauffeur de meter wil aanzetten. Zo kun je achteraf nooit een discussie met elkaar krijgen of de kosten van de taxirit. Je kunt ook van te voren de ritprijs afspreken en dit bedrag achteraf betalen. 

Je taxirit online betalen 

Tegenwoordig kun je bij veel taxibedrijven online van te voren rit boeken. Dit is handig als je bijvoorbeeld naar het vliegveld moet. Als je van te voren een taxirit boekt kun je de rit ook al van te voren betalen met ideal, paypal, of met je creditcard. Het voordeel is dat je er tijdens de rit zelf geen omkijken meer naar hebt omdat alles al geregeld is. Je hoeft dus niet meer te zoeken naar contant geld of naar je portemonnee en gaat zorgeloos op vakantie.Ook weet je van te voren al wat de rit gaat kosten dus je komt niet voor verrassingen te staan. Vergelijk van te voren wel goed de prijzen van de verschillende taxibedrijven want hier kan erg veel verschil tussen zitten.