Carbid Theater
Image default
Vervoer en transport

Jouw Ford Mustang repareren?

Oh nee, er is iets mis met jouw Ford Mustang! Een lekkende tank, een kapotte rem of een gestolen uitlaat. Waar het ook om gaat, het gevolg is altijd hetzelfde: je kunt niet meer in jouw prachtige auto rijden. De hoogste tijd dus voor een reparatie. Hoe je dat zo snel mogelijk doet, lees je hieronder.

Stap 1: bestel de juiste onderdelen

Sinds dit jaar wordt in Amerika de 7e generatie Ford Mustangs geproduceerd. En zoals je zelf ook weet, is er sinds de eerste auto´s van 1965 veel veranderd. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste onderdelen bestelt. En dat die snel geleverd worden. Zoek daarom niet bij de garage, maar online naar Mustang onderdelen Nederland. Enkele importeurs van Ford Mustang onderdelen zijn namelijk gevestigd in Nederland. Via de Rotterdamse haven en Schiphol komen hun voorraden razendsnel binnen. En dat is handig. Ook voor jou, want een voorraad in Nederland betekent: snel geleverd! 

 

Let alleen wel goed op welke Mustang onderdelen in Nederland verkrijgbaar zijn. Gaat het niet toevallig om de elektrische Mustang Mach-E? En is jouw auto voor of na 2015 binnen Nederland gekocht? Dit is een belangrijk jaartal, want tot 2015 werden alle Ford Mustangs in Nederland via onofficiële import verkocht. Pas sinds 2015 kun je de Mustang rechtstreeks bij Ford bestellen. Dit maakt voor de onderdelen zelf niet uit, maar wel voor de garage. Want Ford-garages hebben minder onderdelen van voor 2015 op voorraad. Ook daarom raden we jou aan om online te bestellen.

Stap 2: bel de garage

Heb je het juiste onderdeel voor jouw generatie auto besteld? Dan is het tijd om de garage te bellen. Vertel waar jouw auto staat en of je nog zelfstandig naar de garage kunt rijden. Vergeet niet te zeggen dat je het nieuwe onderdeel alvast hebt besteld! Nog wel een belangrijke vraag: wordt het onderdeel bij jou thuis of bij de garage bezorgd? Dan kunnen ze jouw auto namelijk nog sneller repareren.

 

Als de reparatie erg complex is, hebben we nog een tip voor je. Namelijk: vraag ook even of jouw garage al ervaring met de Ford Mustang heeft. Deze auto is in Nederland namelijk niet heel populair, dus niet elke garage heeft al eens een Mustang gerepareerd. Voor een nieuw oliefilter of andere standaard reparatie maakt dat niet uit. Maar voor complexe problemen wel. Dan wil je immers ervaren monteurs. 

Stap 3: monteurs bij jouw auto

Heeft de garage de auto opgehaald of heb je die zelf naar ze gebracht? Dan kunnen de monteurs zich nu over jouw auto buigen. En als het bestelde onderdeel binnen is, kunnen ze echt aan de slag. Hopelijk kun je snel weer rondrijden in jouw mooie Ford Mustang!