Carbid Theater
Image default
Electronica en Computers

Professionele communicatie voor professionele scheidsrechters

Veel sporten draaien tegenwoordig om de beslissingen van de scheidsrechters, die een enorme invloed kunnen hebben op de wedstrijd en het eindresultaat. Als professionele scheidsrechter wil je er zeker van zijn dat alles volgens de regels verloopt, en daarom heb je assistent-scheidsrechters aan de zijlijn en zelfs een videoscheidsrechter die belangrijke momenten terugkijkt om eerlijke beslissingen te nemen.

Met zo’n team is het heel belangrijk dat je kristalhelder kunt communiceren met je andere teamleden, zodat je precies weet wat er aan de andere kant van het veld gebeurt en welke acties ondernomen moeten worden om het spel gedurende het hele proces eerlijk te laten verlopen.

Als je assistent of zelfs videoscheidsrechter een belangrijk moment heeft gezien dat mogelijk kan oproepen tot het uit het veld sturen van een speler of het toekennen van een straf moet dit binnen enkele seconden over een grote afstand worden meegedeeld.

Met het AXIWI scheidsrechter communicatiesystemen wordt dit mogelijk, zodat je zelfs in een stadion vol fans (al is het misschien niet in de huidige Corona periode) met je collega’s kunt praten zonder enige vervorming die de boodschap onduidelijk zou kunnen maken.

Geen misverstanden, geen problemen, het is duidelijk welke spelers de overtreding maakten en wat hun straf moet zijn. Als scheidsrechter is het je doel onzichtbaar te zijn en de spelers het spel te laten maken, en een geslaagde communicatie is de beste manier om dit doel te bereiken.