Carbid Theater
Image default
Electronica en Computers

Een stapsgewijze handleiding om een maatwerk webshop te laten maken

We kunnen allemaal wel wat extra geld hier en daar gebruiken – en het bouwen van een online winkel is de perfecte manier om wat extra inkomsten te genereren. In feite wordt verwacht dat de e-commerceverkoop in 2021 17,5% van de detailhandelsverkopen wereldwijd zal uitmaken !

Wil je ook een maatwerk webshop laten maken? Laat het over aan Vendic!

Ondanks deze verbluffende statistiek heeft bijna de helft van de Amerikaanse bedrijven nog steeds geen website – wat betekent dat dit het perfecte moment is om te gaan zitten, opstarten en bouwen.

Of je nu al een fysieke winkel hebt en online wilt uitbreiden, of je eerste stappen zet in de wereld van e-commerce met je allereerste winkel, deze gids zal je helpen bij het bouwen van een online winkel van begin tot eind.

Het bouwen van een online winkel was nog nooit zo eenvoudig met e-commercebouwers zoals Shopify en WordPress-plug-ins zoals WooCommerce . Webhosts zoals Bluehost maken het bouwen met WordPress ook sneller en beginners vriendelijker. Deze gids helpt u te beslissen welke methode het beste voor u is en laat u zien hoe u een online winkel kunt maken met behulp van een van beide.

Ben je klaar om een ​​online winkel te bouwen? Als je een techneut bent, raden we je aan eerst onze handleiding voor het bouwen van websites te bekijken – en als je op zoek bent naar volledige controle en maatwerk, ga dan naar de WordPress-handleiding om te zien of deze geschikt voor je is!

Een online winkel bouwen in 9 stappen

 1. Vind uw perfecte e-commerce websitebouwer.

Een e-commercebouwer is een online software waarmee u uw eigen online winkel kunt bouwen, zonder dat u geavanceerde technische vaardigheden, codeerkennis of een dozijn computerschermen nodig heeft. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een geweldig bedrijfsidee! Bij het starten van een webwinkel is de eerste stap het kiezen van de juiste webwinkelbouwer. 

 1. Kies het beste abonnement voor jou.

Stap 2: Kies het beste abonnement voor jou

Zodra je een paar bouwers hebt getest en tevreden bent met je keuze, moet je je aanmelden voor het juiste plan zodat je kunt gaan bouwen. Verschillende niveaus van plannen hebben verschillende functies. Zoals je zou verwachten, hoe meer je betaalt, hoe meer je krijgt. Welk abonnement het beste bij u past, hangt af van de grootte van uw bedrijf en uw groeiambities. 

 1. Vraag een domeinnaam aan voor uw winkel

Een domeinnaam is het bit in een URL dat de naam van uw winkel identificeert. 

Een goede domeinnaam is de sleutel tot het lanceren van een succesvolle online winkel. Het bouwt vertrouwen op bij klanten en helpt bij het vestigen van uw merk.

 1. Kies uw e-commercesjabloon.

Met sjablonen (ook wel thema’s genoemd) kunt u uw site er goed uit laten zien zonder een ontwerpexpert te zijn of code aan te raken!

 1. Pas uw e-commercesjabloon aan.

Nadat je een sjabloon/thema hebt geselecteerd, ga je naar de beheertool van je winkel om te beginnen met aanpassen. Aanpassen is eenvoudig en u kunt vrijwel alles wijzigen. Dit omvat uw:

 • Tekstgrootte en lettertype

 • Kleurenschema

 • Afbeeldingen

 • Positionering van producten

 • Functies

 • Sociale media insluiten

 1. Voeg uw producten toe.

Nu je een stijlvolle online winkel hebt gemaakt met behulp van een sjabloon, moet je je producten toevoegen.

 1. Betaalmethoden instellen.

Vervolgens moet u uw betaalmethode instellen. Dit is een cruciaal onderdeel van het omzetten van een browser in een koper. 

E-commerce websitebouwers maken dit gemakkelijk voor u. Ze optimaliseren het proces, zodat u aan de slag kunt met de beste (en meest effectieve) betalingsopties.

 1. Sorteer uw verzendinstellingen.

U heeft producten en betalingsopties toegevoegd zodat klanten ze kunnen kopen. De volgende stap is ervoor zorgen dat u die producten kunt leveren. Om te begrijpen hoe u een online winkel kunt bouwen, moet u begrijpen hoe verzendopties werken.

 1. Bekijk, test… en publiceer uw online winkel.

U zou nu uw producten moeten hebben toegevoegd, de sjabloon van uw winkel moeten aanpassen, uw betaling en verzending moeten instellen en de instellingen van uw winkel moeten regelen. Je bent er bijna… Maar er is nog een belangrijke stap die u moet zetten voordat u klaar bent met het maken van uw online winkel: het testen ervan.

E-commerce websitebouwers maken het heel eenvoudig om uw online winkel te testen en te bekijken voordat u deze publiceert. Vendic is een voorbeeld van zo’n websitebouwer. Wil je meer weten over het bedrijf Vendic? Klik hier. 

https://vendic.nl/