Carbid Theater
Image default
Electronica en Computers

Alles over kabelboom assemblage

De kabelboom assemblage is een essentieel component aan vele complexe elektrosystemen die wij dagelijks gebruiken. Een elektrische kabelboom assemblage wordt ontworpen om een verscheidenheid van elektrodraden te huisvesten en te organiseren, ervoor zorgend dat OEM assembleur en andere arbeiders in hun industrie kunnen bijhouden waar de elektriciteit stroomt en dat de kabels en de draden niet worden gekruist.

Kabelassemblages worden ook ontworpen om de productie van grotere componenten eenvoudiger te maken. Het precieze ontwerp van een kabelassemblage is afhankelijk van de geometrische en elektrische vereisten van de apparatuur waarin deze zal worden geïnstalleerd. Vele industrieën gebruiken gewoonlijk kabelassemblages als integrale componenten van hun eindproducten. Deze industrieën omvatten:

 • automobielindustrie

 • elektronica

 • bouw en industriële uitrusting

 • apparatenbouw

Gebruik van kabelassemblages

Kabelassemblages kennen een aantal belangrijke toepassingen. In een kabelassemblage kan de volledige bundel bedrading omhuld zijn met een mantel van duurzaam materiaal, zoals thermoplastisch, rubber of vinyl in krimpfolie. Kabelassemblages hebben drie belangrijke functies:

 1. Kabelassemblages beschermen technici en aannemers tegen de potentiële gevaren van een elektrische stroom. Zij bieden ook bescherming voor externe materialen die door elektriciteit kunnen worden beschadigd of materialen die elektriciteit kunnen geleiden en daardoor schade kunnen toebrengen aan omstanders.

 2. Kabelbomen stellen elektriciens in staat om gemakkelijk door elektrische systemen te navigeren. Ze houden de bedrading in een zeer georganiseerde configuratie, waardoor technici een tijdrovende analyse van hoe de systeemcomponenten in elkaar passen kunnen vermijden.

 3. Kabelassemblages dienen ook als bescherming voor de draden en kabels die in hun omhulsels zijn ondergebracht. Zij beschermen de bedrading tegen slijtage, barre omgevingsomstandigheden en andere incidentele schade.

Toepassingen van kabelassemblages

Kabelassemblages worden in een groot aantal toepassingen gebruikt. Enkele van deze toepassingen zijn:

 • Flat panel displays. Sinds de jaren negentig zijn platte beeldschermen overweldigend populair geworden voor een reeks consumenten-, commerciële en industriële doeleinden. Kabelassemblages zijn een essentieel onderdeel van elk flat panel display, of het nu gaat om een televisietoestel dat in een winkel wordt verkocht, of om een beeldscherm in de cockpit van een vliegtuig.

 • Entertainment-systemen aan boord. De televisieschermen die in de hoofdsteunen van elke passagiersstoel van commerciële vliegtuigen zijn ingebouwd, zijn afhankelijk van kabelassemblages om ervoor te zorgen dat ze naar behoren functioneren.

 • Navigatiesystemen. Voertuigen, variërend van politieauto’s en brandweerauto’s tot taxi’s en personenauto’s, rekenen op kabelassemblages om de functionaliteit van voertuignavigatiesystemen te ondersteunen.

 • Vluchtsimulatoren. Kabels die voldoen aan de prestatienormen en krappe afstandseisen van geavanceerde vluchtsimulatoren stellen militaire, commerciële en privépiloten in staat het hoogst mogelijke niveau van vliegopleiding te ervaren.

 • Militaire en commerciële robuuste computers. Kabelassemblages zijn vitale componenten in robuuste (of schokbestendige) elektronische toepassingen.

Andere toepassingen waarbij kabelassemblages worden gebruikt, zijn onder meer:

 • Schone energie

 • LED verlichte kleding, outfits, en accessoires

 • Drones/Unmanned Aerial Vehicles

 • Automobile-bedrading

 • Nieuwbouw van huizen

 • Computers en elektronica

Tijdens het uitkiezen van een bedrijf die kabelboom assemblage uitvoert, is het handig om voor een bedrijf te kiezen dat ook PCB service aanbiedt. Deze service zorgt ervoor dat printplaten van hoge kwaliteit ontworpen worden. Kiezen voor een bedrijf dat ook PCB service aanbiedt, is zeer efficiënt.

https://www.confed.eu/