Carbid Theater
Image default
Electronica en Computers

Beginnen met ESP8266 en IP01 in Arduino

Dit blog is bedoeld om Arduino-gebruikers te helpen snel aan de slag te gaan met XinaBox. Hier lees je alles over de basis van het assembleren van xChips ESP8266, en het programmeren van eenvoudige operaties om de kracht van de xChip prototyping reeks te demonstreren. 

Arduino ESP8266

We zullen programmeren in Arduino op onze CW01 kern, die de populaire ESP8266 van Espressif draagt. Deze xChips maken deel uit van verschillende handige XinaBox kits (waaronder de XK01 STEM Starter kit), die een reeks geselecteerde sensoren, output, voeding en controle xChips voor verschillende gebruikersgroepen, evenals een pakket van xBus connectoren. 

Wat je nodig hebt:

  • de laatste versie van de Arduino IDE 

  • XinaBox IP01 – USB programmeerinterface – “FT232R”

  • XinaBox CW01 – Wi-Fi Core – “ESP8266/ESP-12F” 

  • XinaBox XC10 xBus Aansluiting 

Installatie

Download en installeer de Arduino IDE die past bij uw werkstation en versie van uw besturingssysteem. Start de Arduino IDE, en installeer ondersteuning voor de ESP8266 , dit zal ook ondersteuning voor de CW01 inhouden. Een van de eenvoudigste manieren om ondersteuning voor de ESP8266 toe te voegen is als volgt:

  • Open File->Preferences en voeg de volgende tekst toe aan de “Bijkomende Borden Manager URLs:” tekstvak: arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index .json

  • Klik OK, en selecteer dan Tools->Board:->Boards Manager.

  • Typ esp8266 in het tekstvak bovenaan om het esp8266 pakket te vinden.

  • Klik op de installeer knop om het pakket te installeren.

Dit is wat je moet doen

Leg de printplaten op een niet-geleidend oppervlak zodat je de namen van de printplaten kunt zien, en verbind de IP01 en CW01 met elkaar via een van de xBUS connectoren. Als u de namen van de printplaten kunt lezen, zitten ze op de juiste plaats en kunnen ze niet verkeerd worden samengevoegd.

Stel de schakelaars op de IP01 zo in dat de antwoorden van de CW01 kunnen worden gelezen. De eerste versie van de IP01 heeft twee kleine schuifschakelaars – zorg ervoor dat SW1 in stand A staat, en SW2 in de DCE-stand.

De tweede versie van de IP01 heeft geen schakelaars. Selecteer “Generic ESP8266 Module” onder Tools->Board in de Arduino IDE. Hoewel hogere programmeersnelheden kunnen worden gebruikt, wordt aanbevolen de uploadsnelheid op 115200 in te stellen.

Selecteer DIO onder Tools->Flash Mode: selecteer 4Mb(1MbSPIFFS) onder Tools->Flash Size. Alle CW01 modules gebruiken een ESP8266 met 4Mb flash geheugen.

Raspberry Pi 400

De Raspberry Pi 400 werd vorig jaar uitgebracht en verraste de meeste bestaande Pi-fans. Dit was niet de zoveelste Raspberry Pi met een nieuw nummer aan het eind – nee, dit was een geheel nieuw bord, in een geheel nieuwe vorm met een geheel nieuw brein binnenin – van eigen bodem Raspberry Pi 400 siliconen om precies te zijn.

https://www.elektor.nl/