Carbid Theater
Image default
Energie

Dit zijn de voordelen van een kleine windmolen van EAZ

Wat is een kleine windmolen van EAZ? 

Kleine windmolens , ook wel micro windturbines worden gebruikt voor micro-opwekking van elektriciteit, in tegenstelling tot grote commerciële windturbines, zoals die in windmolenparken . Kleine windturbines hebben vaak passieve giersystemen in plaats van actieve. Ze gebruiken een direct aangedreven generator en gebruiken een staartvin om in de wind te wijzen, terwijl grotere turbines aandrijflijnen hebben die actief in de wind zijn gericht.

Een kleine windmolen van EAZ produceert doorgaans tussen 500 W en 10 kW aan vermogen, hoewel de kleinere turbines zo klein kunnen zijn als een hulpgenerator van 50 watt voor een boot, caravan of miniatuur koeleenheid, en de Canadian Wind Energy Association (CanWEA) definieert “kleine wind” zo hoog als 300 kW. De IEC 61400- norm definieert kleine windturbines als windturbines met een rotoroppervlak kleiner dan 200 m 2 , die een spanning opwekken van minder dan 1000 Vac. of 1500 Vd.

Er zijn veel manieren waarop een kleine windturbine alleen voor u nuttig kan zijn (afhankelijk van de specifieke omstandigheden), maar er zijn een paar unieke voordelen die een kleine windturbine heeft en hier zijn de top drie:

1. Een kleine windturbine is een stabiele en passieve investering.

In vergelijking met meer klassieke investeringsmogelijkheden zoals aandelen, onroerend goed of bedrijf, is de energieproductie van kleine windturbines veel minder volatiel. Het is wetenschappelijk bewezen dat de gemiddelde windsnelheid in verschillende jaren met 20% van de nominale snelheid kan veranderen, maar het is nog steeds niets in vergelijking met beurscrashes, huizenbubbels of andere fenomenen.

2. Een kleine windturbine is een aanvulling op zonne-energie.

Hoewel het algemene idee dat wind en zon elkaar aanvullen gedurende een periode van 24 uur eigenlijk een mythe is, is seizoensgebonden complementaliteit bewezen zeer effectief te zijn. Het toevoegen van een kleine windturbine aan een bestaande PV-installatie en vice versa, zorgt niet alleen voor een stabielere stroomvoorziening, maar maakt het ook mogelijk om tot twee keer te besparen op batterijopslagkosten!

3. En last but not least: een kleine windturbine helpt echt het milieu.

Hoewel fabricageprocessen veel hulpbronnen vergen en afval veroorzaken, loont de hoeveelheid energie die een kleine windgenerator levert in de “groene” zin van het woord veel sneller dan in financiële zin.

Dit zijn de drie belangrijkste voordelen van kleine windturbines en daarom bouwen we ze graag! Maar de waarheid is dat sommige dingen in bepaalde omstandigheden misschien niet zo geweldig zijn, dus lees meer om er alles over te weten te komen.

Een kleine windmolen van EAZ voor het opwekken van boerderijstroom? Lees hier of dit mogelijk is voor jou. 

http://EAZwind.nl