Carbid Theater
Energie

De aanschaf van zonnepanelen: alle info

Zonnepanelen worden steeds populairder bij huiseigenaren die zich niet alleen zorgen maken over de stijgende elektriciteitskosten, maar zich ook bewust zijn van het milieu en een systeem willen dat ook groenere energie produceert. Naarmate de tijd verstrijkt, worden zonnepanelen steeds betaalbaarder, ongeacht het feit dat de meest genereuze stimuleringsprogramma’s nu geen optie zijn voor nieuwe aanvragers. Maar zijn zonnepanelen geschikt voor u?

Hier is een gids voor het kopen van zonnepanelen.

Klik hier voor de volledige gids over zonnepanelen kopen.

Hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Materialen die zijn gemaakt om elektriciteit te produceren wanneer er licht op valt, gebruiken het zogenaamde fotovoltaïsche effect. Zonnepanelen gebruiken dit effect om energie van de zon om te zetten in gelijkstroom (DC) elektrische energie. Een omvormer verandert dit vervolgens in wisselstroom (AC) voor de elektrische circuits van een huis. Overtollige energie kan worden teruggekoppeld naar het elektriciteitsnet (waar feed-in tarieven van toepassing zijn), of het kan worden ingevoerd in een batterijopslagsysteem zodat u opgeslagen energie later kunt gebruiken (bijvoorbeeld ’s nachts).

Zonnepanelen werken het beste wanneer ze op het noorden zijn gericht, in een optimale hoek, direct op de zon gericht en niet worden geblokkeerd door schaduw of bomen. Wanneer u zonnepanelen koopt, is het goed om te weten dat hun effectiviteit ook afhangt van het weer en waar u woont.

Zijn er verschillende soorten zonnepanelen?

Wat zonnepanelen in Queensland betreft, is er een scala aan verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, waaronder:

Monokristallijne panelen. Deze zijn meestal zwart van kleur, hebben een betere temperatuurtolerantie en zijn efficiënter dan multikristallijne (of polykristallijne) modellen, die meestal donkerblauw zijn. De verschillen zijn het gevolg van de productieprocessen van de siliciumcellen, maar als een complexe combinatie van veel componenten, zijn de algehele prestaties afhankelijk van meer dan alleen het type cel.
Geïnterigreerde rugcontact-zonnecellen (IBC) of achtercontact-zonnecellen. Dit zijn een variant van standaard zonnecellen en ze kunnen efficiënter zijn omdat alle elektrische contacten zich aan de achterkant van de cel bevinden in plaats van aan de voorkant.
Dunne film zonnecellen. Deze zijn gemaakt van een dunne laag fotovoltaïsch materiaal (zoals cadmiumtelluride, amorf silicium of koper-indium-gallium-selenide) dat op een bodemplaat van metaal, glas of een andere substantie zit. Ze zijn over het algemeen minder efficiënt en eigenlijk zeldzaam in dakopstellingen, maar de technologie evolueert. Momenteel zijn deze te zien in dingen zoals deurbellen, tuinlampen, rekenmachines en zelfs koffiemachines op zonne-energie en in gebouwen geïntegreerde PV-systemen.
Bifaciale panelen. Deze hebben zonnecellen aan beide zijden, achter en voor. Wanneer ze op dezelfde manier worden gemonteerd als een gewoon zonnepaneel, kijkt de voorkant naar de hemel (zoals normaal) en neemt de achterkant gereflecteerd en verstrooid zonlicht op van het dak. Hun vermogen is afhankelijk van hoe ze zijn gemonteerd, en omdat ze nog niet veel worden gebruikt, werkt de industrie nog steeds aan een overeengekomen norm voor het beoordelen van hun totale vermogen.
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Bij het kopen van zonnepanelen zijn er zoveel variabelen, en omdat eigenaren op dit moment niet veel geld verdienen door elektriciteit terug te voeren in het net, moet u echt uw eigen gebruik van zonne-PV maximaliseren en minimaliseren wat u exporteert.

U moet ook rekening houden met zaken als omvormers, batterijen, net- of niet-netaansluiting en uw dakruimte en oriëntatie. Het lijkt misschien logisch om panelen met een hoger nominaal vermogen te kiezen, maar er is meer aan de hand dan alleen het vermogen van het paneel. De hoeveelheid beschikbare ruimte op uw dak, met name op het eerste gedeelte op het noorden, is ook belangrijk. Minder panelen kunnen ook een snellere installatie betekenen, dus u moet echt prijzen vergelijken voor hele systemen, in plaats van alleen de panelen.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

Wat de aankoopgids voor zonnepanelen betreft, zijn de kosten van een PV-systeem afhankelijk van een reeks variabelen, waaronder de kwaliteit van de componenten en de grootte van het systeem. In 2013 meldde The Alternative Energy Association (ATA) dat de gemiddelde totale kosten van een volledig geïnstalleerd 2.0kw-systeem (vóór kortingen en kortingen) ongeveer € 4400 waren. Grotere systemen kunnen echter meer kosten en de prijs kan ook schommelen op jaarbasis.

Wat de efficiëntie van zonnepanelen betreft, is het gewoon een maat voor het berekenen van de elektriciteitsoutput (in watt) van de panelen in vergelijking met de oppervlakte. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de efficiëntie, hoe meer vermogen u kunt krijgen van een bepaald dakoppervlak, maar als u voldoende dakruimte heeft, is het wellicht voordeliger om goedkopere, minder efficiënte panelen te kopen en er gewoon meer van te gebruiken.

Het is ook vermeldenswaard dat, hoewel zonnepanelen bedoeld zijn om in direct zonlicht te zitten, ze in feite minder efficiënt worden naarmate ze warmer worden vanwege het fotovoltaïsche effect. Dus soms krijg je minder vermogen van je panelen op een zeer warme dag in vergelijking met een milde dag. De meeste beoordelingen zijn gebaseerd op standaard (25 ° C paneeltemperatuur) omstandigheden, en sommige panelen hebben een betere temperatuur

https://zonnepaneelkopen.org