Carbid Theater
Image default
Gezondheid

Nieuwe Xiaomi Mi Smart Band 6 getest

review Xiaomi Mi Smart Band 6

De Xiaomi Mi Band 6 is de nieuwste versie binnen de goedkope activity trackers. De Xiaomi Mi Band is is uitgegroeid tot een van de best verkopende trackers in de geschiedenis.

De Xiaomi Mi Smart Band 6 (ook bekend als de Mi Band 6) is een handige kleine fitnesstracker die er op het eerste gezicht onopvallend uitziet, maar dat goedmaakt met een indrukwekkende hoeveelheid tools om je gezondheid en fitness te monitoren.

Het ontwerp is vrijwel identiek aan dat van de vorig jaar uitgebrachte Xiaomi Mi Smart Band 5, met als opmerkelijke uitzondering het display, dat nu nog helderder en duidelijker is, waardoor je dagelijkse statistieken gemakkelijk in een oogopslag kunt controleren.

Op het gebied van functies ligt de nadruk op algemeen welzijn in plaats van alleen op workouts, met een stressmonitor die de hele dag beschikbaar is (plus ademhalingsoefeningen als je het even niet meer ziet zitten), een hartslagsensor met de mogelijkheid om steekproefsgewijs controles uit te voeren en het bijhouden van je menstruatie, allemaal beschikbaar met een tik en een veeg.

Er zijn tientallen trainingsmodi om uit te kiezen (zowel binnen als buiten), en hartslagmeting bleek indrukwekkend in onze tests.

Helaas zijn er ook enkele minpunten. Het feit dat er geen GPS aan boord is, is geen verrassing voor deze prijs, maar de verbonden tracking bleek onnauwkeurig tijdens onze testruns, waarbij 500m werd toegevoegd aan de afstand van een vooraf gemeten 5K tocht. Het is ook niet het meest comfortabele toestel voor langeafstandslopers, omdat de band moeilijk strak genoeg te bevestigen is om kleine, storende bewegingen te voorkomen.

Deze problemen zullen echter geen probleem zijn voor meer causale gebruikers, en als u op zoek bent naar een betaalbaar Fitbit-alternatief dat meer biedt dan eenvoudige stap-tracking, zou de Mi Smart Band 6 wel eens de juiste kunnen zijn.

Xiaomi Mi Smart Band 6 ontwerp

Zoals je zou verwachten voor deze prijsklasse, is de Mi Smart Band 6 een no-frills fitnesstracker, met een slanke siliconen band en lang, smal. In feite is hij bijna identiek aan zijn voorganger, met uitzondering van het helderdere, scherpere scherm. De behuizing is fractioneel langer (47 mm in plaats van 46 mm), maar de twee zijn praktisch niet van elkaar te onderscheiden.

Het is verkrijgbaar in zes kleuren (zwart, oranje, geel, olijf, ivoor en blauw), en als je dol bent op je Smart Band 5, zul je blij zijn te horen dat de overeenkomsten in het ontwerp betekenen dat je je favoriete bandje kunt hergebruiken met het nieuwe apparaat.

Helaas vonden we het niet het meest comfortabele apparaat dat er is. Ondanks de slanke behuizing en band van de Mi Smart Band 6. Het pin-en-gat ontwerp van de gesp maakt het moeilijk om een goede, stevige pasvorm te krijgen, wat betekent dat het tijdens de training een beetje kan verschuiven.

Het touchscreen reageert echter goed, met een resolutie van 152 x 486 pixels waardoor tekst en pictogrammen superscherp en duidelijk zijn. Het heeft de vorm van een atletiekbaan (rechthoekig met ronde uiteinden – een vorm die ook bekend staat als discorectangle of obround als je technisch wilt worden), wat bedoeld is om de bruikbare ruimte te maximaliseren.

Je kunt kiezen uit verschillende schermen, waarvan vele kunnen worden aangepast met snelkoppelingen, zoals een snelkoppeling naar je favoriete trainingstype, zodat je met één tik kunt beginnen met bijhouden.

Xiaomi Mi Smart Band 6 smartwatch functies

Als het gaat om dagelijks gebruik, heeft de Xiaomi Mi Smart Band 6 een aantal indrukwekkende functies die je zou verwachten in een veel duurder apparaat. Deze omvatten het bijhouden van bloedzuurstof (compleet met spot-checks), stressmonitoring (met behulp van veranderingen in de hartslag), slaap bijhouden, ademhalingsoefeningen en menstruatie bijhouden.

Er is geen on-board opslag voor muziek, wat niet verrassend is voor zo’n compact apparaat, maar u kunt de Mi Smart Band 6 gebruiken om het afspelen van media op uw telefoon te bedienen, wat u de moeite bespaart om het uit uw zak te graven. Zorg er wel voor dat je hem tijdens de installatie de nodige rechten geeft.

 

conclusie

Als je in de markt bent voor een goedkope fitnesstracker is de Xiaomi Mi Smart Band 6 zeker de moeite waard om aan je shortlist toe te voegen. Op het eerste gezicht ziet hij er misschien onopvallend uit, maar hij beschikt over een aantal indrukwekkende functies die je in een veel duurder toestel zou verwachten (zoals de hele dag door stress bijhouden en een pulsoximeter), en zijn scherm is uitzonderlijk helder, levendig en responsief. Wat trainingen betreft vonden we zaangesloten

 

https://sporthorloge.info/activity-tracker/