Carbid Theater
Image default
Groothandel

Hout uit de bossen kappen

Hout uit de bossen kappen

 

Om hout te krijgen moeten we beginnen bij de bron, de bossen. Bomen worden daar gekapt om vervolgens te worden verwerkt tot houtproducten. Het kappen gebeurt vaak met grote machines die de boom bij de basis kunnen afzagen. Eenmaal gekapt wordt de boom van zijn takken ontdaan en in kleinere delen gezaagd. Dit maakt het transport naar de zagerij makkelijker. In de zagerij wordt de boomstam verder in planken of balken gezaagd die we kennen en gebruiken. Het is een lang en arbeidsintensief proces, maar het resultaat is de moeite waard. Een bedrijf als Forestlines is gespecialiseerd in dit proces en levert hout van hoge kwaliteit.

 

Welke bossen zijn geschikt

 

Niet alle bossen zijn geschikt voor houtproductie. Het type boom en de groeiomstandigheden bepalen of een bos geschikt is. Bossen met snelle groeiers zoals populieren of naaldbomen worden vaak gebruikt voor houtproductie. Deze bomen groeien snel en leveren veel hout op. Andere factoren die een rol spelen zijn de bodemgesteldheid het klimaat en de beschikbaarheid van water. Bossen in vochtige gebieden met vruchtbare grond zijn bijvoorbeeld vaak geschikt voor houtproductie. Daarnaast is het belangrijk dat de bossen duurzaam worden beheerd. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met de groei en regeneratie van het bos en dat er geen overexploitatie plaatsvindt.

 

Waarom is hout populair

 

Hout is populair om verschillende redenen. Het is een natuurlijk materiaal dat een warme en aantrekkelijke uitstraling heeft. Hout is ook veelzijdig. Het kan worden gebruikt voor talloze toepassingen zoals meubels, vloeren en constructiematerialen. Ook is hout duurzaam. Het is een hernieuwbare bron die, indien op een verantwoorde manier beheerd, steeds opnieuw kan worden aangevuld. Hout is ook relatief makkelijk te bewerken. Het kan worden gesneden, gezaagd, gelijmd en genageld en met de juiste behandeling kan het jaren meegaan. Merken als Forestlines spelen in op de populariteit van hout door producten van hoge kwaliteit te leveren die voldoen aan de behoeften van de consument.

https://www.vandenberghardhout.com/nl/erkend-dealer-van-forestlines/