Carbid Theater
Image default
Onderwijs

Engels aan het leren? Waak voor deze valkuilen

Engels is één van de meest gesproken talen ter wereld en wordt als dé internationale taal beschouwd. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen zich inspannen om de taal eigen te maken. Hoewel het leren van een nieuwe taal altijd uitdagend is, zijn er specifieke valkuilen waar mensen die de Engelse taal aan het leren zijn, mee te maken kunnen krijgen. In dit artikel bespreken we enkele van de meest voorkomende valkuilen bij het leren van Engels en hoe je deze het best kan vermijden. 

 

Pronounciation 

Veel mensen maken fouten bij het uitspreken van Engelse woorden, vooral de klanken die in hun moedertaal niet voorkomen. Hoewel fouten maken bij het leerproces hoort, maakt het ’t natuurlijk altijd makkelijker als je van tevoren weet hoe je veelgemaakte fouten kan voorkomen. Het is belangrijk om te onthouden dat Engelse uitspraak niet altijd logisch is en dat het nodig is om veel te oefenen om de juiste uitspraak te beheersen. Een goede manier om dit te doen is om te luisteren naar native speakers en om gesprekken met hen te hebben. Zoals altijd: oefening baart kunst! 

 

Grammatica 

Engelse grammatica is waarschijnlijk anders dan je gewend bent en er zijn veel regels en uitzonderingen. Mensen maken doorgaans snel fouten met vervoegingen, bijvoeglijke naamwoorden en voornaamwoorden. Het is belangrijk om de regels te bestuderen en veel te oefenen om de grammatica onder de knie te krijgen. Oefenen met Engelse zinnen en het maken van fouten is een uiteraard onderdeel van het leerproces en de beste manier om te verbeteren. 

 

Woordenschat 

Een beperkte woordenschat kan leiden tot fouten in de taal en een beperkte communicatievaardigheid. Het is belangrijk om regelmatig nieuwe woorden te leren en deze in je dagelijkse gesprekken en schrijfvaardigheid te integreren. Bovendien is het raadzaam om te leren hoe woorden gebruikt worden in context, aangezien veel Engelse woorden meerdere betekenissen kunnen hebben. Een grote woordenschat maakt het dus makkelijk om de taal te leren. 

 

Spreekvaardigheid 

Veel mensen hebben moeite met het spreken van Engelse zinnen soepel en zonder aarzeling. Oefening en zelfvertrouwen zijn belangrijk om dit te verbeteren. Probeer Engelse gesprekken aan te gaan met native speakers enprobeer Engelse media zoals films, televisieprogramma’s en podcasts te consumeren. Dit zal je helpen om jouw spreekvaardigheid en luistervaardigheden te verbeteren en je accent en uitspraak te verfijnen. 

 

Cultuurverschillen 

Er zijn verschillen in de betekenis van sommige Engelse woorden en uitdrukkingen in verschillende culturen, wat kan leiden tot verwarring en fouten. Het is belangrijk om de cultuurverschillen te begrijpen en hoe deze zich vertalen in de taal. ‘Make that the catwise’, daar kunnen Engelsen dus niet zoveel mee. Bovendien is het nuttig om te weten hoe je jouw eigen culturele achtergrond kunt gebruiken om je Engelse communicatievaardigheden te verbeteren. 

 

 

 

https://www.babel.nl/cursusoverzicht/engels/