Carbid Theater
Beauty en verzorging

Foundations die het meest geschikt zijn als je sproetjes hebt

Ben jij ook een van mensen die zich gelukkig mag prijzen met sproetjes? Dan is het zeker de moeite waard om dit artikel verder te lezen. Als je sproetjes hebt is het vaak lastig om een foundation te vinden die echt bij jouw huid past.

Toch wil je zo nu en dan natuurlijk graag wat foundation dragen. In dit artikel besteden we aandacht aan de beste foundations voor vrouwen met sproetjes.

Het kiezen van de kleur foundation

Welke kleur foundation voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw type huid. Heb je over je hele gezicht sproetjes? Dan kun je beter kiezen voor een wat donkerdere soort foundation.

Wanneer je sproetjes over je hele gezicht hebt en toch lichte foundation zou gebruiken, dan zorgt dat ervoor dat het accent alleen op de sproetjes wordt gelegd.

Het is aan te raden om een kleur te kiezen die het best overeenkomt met zowel de kleur van je huid als de kleur van je sproetjes. Foundations zijn er in verschillende kleuren en uitvoeringen en je kan een ruime keuze vinden bij je favoriete online make-up shop.

Sproetjes onzichtbaar maken of toch niet?

Hoewel de meeste mensen sproetjes helemaal geweldig vinden, kan het natuurlijk zijn dat je er zelf niet zo fan van bent. Het is natuurlijk zonde om de schoonheid van de sproetjes volledig te bedekken met veel foundation.

Toch is het wel degelijk mogelijk om met foundation de aanwezigheid van de sproetjes wat te maskeren. Wanneer je de foundation wilt gebruiken om je sproetjes wat te maskeren, dan is het aan te raden om een wat dikkere foundation te nemen.

Sproetjes zichtbaar houden maar oneffenheden bedekken

Wil je er juist voor zorgen dat je sproetjes zichtbaar blijven, maar andere oneffenheden worden bedekt? Dan moet je juist voor een dunne foundation kiezen.

Daarnaast het is ook van belang om de dunne foundation dan ook niet te dik op te brengen, hierdoor zou er namelijk alsnog een maskerend effect kunnen ontstaan.