Carbid Theater
Image default
Eten en drinken

De bier prijzen stijgen, wat nu?

De bierprijzen stijgen, wat moeten we doen als studenten?

 

De bierprijzen stijgen al gestaag een aantal jaren, het is al tijden duidelijk dat bier duurder wordt. Zowel in de kroeg als in de supermarkt wordt een pilsje zoals wij die kennen steeds duurder. Maar wat kunnen wij als studenten nou doen om onder die hoge bierprijzen uit te komen? Nou wij hebben voor jullie arme studenten een aantal top tips op een rij gezet waardoor jij onder die hoge prijzen uitkomt.

 

Goedkoop bier of minder bier drinken?

We beginnen bij het begin, de vraag stellen goedkoper bier drinken of minder bier drinken? Nou is bier doorgaans al het goedkoopste alcoholische drankje dat er beschikbaar is op de markt, maar er zijn grote verschillen tussen de biermerken onderling. Bier wordt ingedeeld in drie categorieën, categorie 1 bier is het beste van kwaliteit en filtering dus vaak ook het duurste soort bier. Daarnaast, heb je categorie 3 bier wat weer het laagste aan kwaliteit en filtering biedt. De prijzen tussen de categorieën verschillen enorm waardoor een categorie 1 kratje bier zo €16 kost en een categorie 3 kratje bier maar €6 hoeft te kosten. Goedkoper bier drinken werkt in dat geval zeker. Minder bier drinken daarentegen is ook een oplossing, dit is niet alleen goedkoper maar ook gezonder. Maar omdat wij als studenten wel houden van een feestje en een drankspelletje is het niet altijd even makkelijk om te minderen op ons zo geliefde pils.

 

Zelf bier maken of bier kopen?

Wanneer het bier te duur wordt in de supermarkt en jij nou veel tijd over hebt kan je ervoor kiezen om zelf bier te gaan maken. Zelf bier maken is niet alleen goedkoper het kan ook nog eens heel leuk zijn. Er zijn vele recepten op het internet te vinden over het brouwen van eigen bier. Het maken van bier is wel een tijdrovend proces dus houdt er rekening mee van tevoren, daarnaast moet bier erg lang gisten waardoor het een aantal maanden kan duren voordat het klaar is voor gebruik. Het voordeel van zelf gebrouwen bier is wel dat je dit in grote hoeveelheden kan doen waardoor jij genoeg hebt voor een beerpong toernooi met jou mede studenten.