Carbid Theater
Vakantie

De beste bezienswaardigheden met de auto in Florence

De vijf meest bezochte attracties in Florence: Florence staat bekend als een van de meest culturele en historische steden ter wereld en zit vol met verbazingwekkende architectuur en belangrijke plaatsen. Als hoofdstad van de Italiaanse regio Toscane heeft Florence een bevolking van 383.000 mensen en een grotere stedelijke bevolking van 1,5 miljoen. Elk jaar trekt Florence miljoenen toeristen. Een auto huren in Florence is de beste manier om de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van de stad te zien. Hier vindt u een overzicht van de vijf beste bezienswaardigheden in Florence.

Florence Cathedral

Waarschijnlijk de beroemdste kathedraal ter wereld, de Duomo, zoals deze gewoonweg in Florence wordt genoemd, is het juweel van de stad. Het werd gebouwd in 1436, maar de verbazingwekkende gevel werd pas in de 19e eeuw voltooid. De buitengevel en de gevel van de kathedraal zijn monumentaal, bedekt met wit marmer en rode, roze en groene motieven.

Campanile di Giotto

De Campanile di Giotto, gelegen op enkele stappen van de kathedraal, is de klokkentoren van het kathedraalcomplex van Florence. Het is ontworpen door de grote kunstenaar Giotto en later voortgezet door andere vooraanstaande kunstenaars. De klokkentoren staat bekend als een van de beroemdste panoramische plaatsen van Florence.

Piazza della Repubblica

Een van de beste plekken om te ontspannen en koffie te drinken is Piazza della Repubblica. Het plein zit vol met beroemde bars en een mooie draaimolen waar u met uw familie, partner of vrienden een wandeling kunt maken en van een goede koffie kunt genieten.

Mercato Centrale

Voor een snelle lunch is er geen betere plek dan Mercato Centrale. Het is de grootste en bekendste markt van de stad, verdeeld in twee delen: op de begane grond kunt u winkelen en typisch Toscaanse gerechten kopen, terwijl u op de bovenverdieping verschillende restaurants vindt waar u de Italiaanse specialiteiten kunt proeven.

Ponte Vecchio

Geen enkele reis naar Florence is compleet zonder een bezoek aan de Ponte Vecchio, de oudste brug van de stad. Het was de enige brug die niet werd verwoest tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog en is nu een van de beroemdste plekken om te winkelen.

Waarom een auto huren in Florence?

Autohuur in Florence is de ideale manier om een opmerkelijke renaissancestad te verkennen, want er zijn veel mogelijkheden voor dagtrips. Zo kunnen reizigers bijvoorbeeld naar de nabijgelegen steden Cortona, Chianti of Siena reizen. De Chianti is vooral interessant voor reizigers die het toscaanse platteland willen doorkruisen om één van de beroemdste wijngaarden van Italië te bezoeken.

Zoekt u een goedkope huurauto in Florence voordat u naar Italië gaat? Op de website www.autoitaly.nl kunt u het beste van deze prachtige Italiaanse stad en haar omgeving genieten met de mogelijkheid om zich zelfstandig te verplaatsen. Het biedt een grote selectie van luxe en zuinige auto’s tegen betaalbare prijzen om aan uw mobiliteitsbehoeften te voldoen.

De ochtendspits duurt over het algemeen van 7:00 uur tot 9:00 uur in Florence, en reizigers worden sterk geadviseerd om dit indien mogelijk te vermijden. In de avonduren is er ook een spitsuur dat begint van 16.30 tot 19.00 uur en dat voornamelijk betrekking heeft op chauffeurs die het centrum van de stad verlaten. De straten rond Giardino della Fortezza moeten ook tijdens de spits worden vermeden, omdat dit gebied bijzonder druk bezocht wordt door het verkeer.

https://www.autoitaly.nl/