Carbid Theater
Bedrijven

Scriptiebegeleiding als redmiddel – worstel niet alleen

De scriptie is voor vele studenten een enorm struikelblok. Als je de bachelorscriptie behaald, moet je hetzelfde trucje nog een keer uithalen in je masterjaar. Het wordt steeds gangbaarder om een externe hulpbron in te schakelen bij de scriptie. Wij spraken met Oscar van Scriptium over de mogelijkheden en externe scriptiehulp.

 

Interviewer: Hoe belangrijk is scriptiebegeleiding?

Heel belangrijk. Kijk, de scriptie is bedoeld als testmoment voor de student. De student moet dan aantonen dat hij of zij na 3 jaar wetenschappelijk onderwijs voldoende kaas gegeten heeft van academisch werk om zelf onderzoek te kunnen schrijven. Tegen de tijd dat je de scriptie gaat schrijven heb je al heel wetenschappelijk werk gezien en misschien zelf al geoefend met schrijven, maar het is de eerste keer dat je van voor naar achter een academisch onderzoek gaat opzetten, uitvoeren en opschrijven. Dat is best wel een sprong in het diepe. Daarom krijg je van de onderwijsinstelling een scriptiebegeleider toegewezen voor scriptiebegeleiding.

 

Interviewer: Maar studenten krijgen de begeleiding toch al op school, zoals je zegt?

Klopt, maar die begeleiding schiet vaak tekort. Scriptiebegeleiders van school willen wel goede scriptiebegeleiding bieden, maar lopen vaak tegen een muur aan door alle begrenzingen. Er is niet genoeg budget of tijd om alle leerlingen aan voldoende diepgaande scriptiebegeleiding te helpen. De docenten willen wel, maar kunnen gewoonweg niet. Externe scriptiebegeleiding betekent dat een student gekoppeld wordt aan een scriptiebegeleider die alle tijd en aandacht heeft voor die ene student. Dat is heel waardevol. Ook kan een APA check heel behulpzaam zijn.

 

Interviewer: is die aandacht zo persoonlijk ja?

Ja, heel persoonlijk. Je kunt scriptiebegeleiding op locatie krijgen, maar we bieden ook online scriptiehulp. Je hebt dan een afspraak met je scriptiebegeleider via een online middel zoals Skype. De scriptiebegeleider zal de scriptiebegeleiding op maat geven. Eigenlijk kun je dus precies vragen en krijgen wat jij nodig hebt in jouw specifieke situatie. Elke student loopt ook tegen andere dingen aan. Het is heel fijn als je scriptiebegeleider precies helpt bij die dingen waar jij hulp bij nodig hebt, in plaats van dat je eindeloos algemeen advies krijgt. Het is in deze supersnelle, tollende wereld fijn als iemand gewoon even rust neemt en met je mee kijkt.

 

Interviewer: Hoe krijgt een student de juiste scriptiebegeleiding bij jullie?

Het begint bij een aanmelding. Via de website kunnen studenten informatie lezen, meer informatie opvragen of meteen een verzoek tot scriptie begeleiding indienen. Wij gaan dan op zoek naar de scriptiebegeleider die het beste past bij het specifieke en persoonlijke verzoek van de student. Dat doen we binnen onze groep van meer dan 200 scriptie- en studiebegeleiders. Er is altijd wel een scriptiebegeleider te vinden die past bij elk mogelijk verzoek. Nadat we iemand gevonden hebben, vindt er een telefonisch kennismakingsgesprek plaats tussen de student en de gekozen begeleider en daarna kan de begeleiding van start gaan. Zo simpel kan het zijn!

https://www.scriptium.nl/