Carbid Theater
Eten en drinken

Couscous maken met Mahmood rijst

Wanneer je echt lekkere couscous wil maken kies je natuurlijk voor de beste soort rijst om de maximale smaak eruit te halen en dit is dan ook Mahmood rijst. Het wordt in de Midden-Oosten geproduceerd en naar Nederland geëxporteerd, waardoor het een lekkere authentieke smaak heeft.

Een welbekende vraag is altijd, waarom smaakt mijn couscous niet zoals in het in Marokko geproefd heb of zoals in het restaurant? Dit heeft in de meeste gevallen alles te maken met de rijst die ze gebruiken, want de meeste smaak en aroma komt van de rijst af. Standaard snelkookrijst bij de Albert Heijn halen is dan ook niet hoe je echt lekkere couscous maakt. Voor het maken van de lekkere couscous heb je Mahmood rijst nodig of een andere soort uit het Midden-Oosten.

Je kunt gelukkig wel Mahmood rijst gewoon bij de lokale Turkse of Arabische winkel halen want in deze winkels verkopen ze veel verschillende rijst. Mocht je Mahmood rijst niet kunnen vinden bij jou in de beurt dan is dit geen enkel probleem. Je kunt Mahmood rijst namelijk ook online kopen net zoals veel andere boodschappen. Daarna laat je het gewoon thuis bezorgen en een paar dagen later kun je ervan gaan smullen.

  1. Yarafood.nl/product/
  2. Lekkerensimpel.com/