Carbid Theater
Image default
Vervoer en transport

3 redenen waarom je moet leren motorrijden of scooteren

Wel of niet fietsen? Het is een vraag die veel mensen stellen, maar het antwoord is altijd zo persoonlijk en individueel als de persoon die het stelt. Dat gezegd hebbende, hier zijn 3 redenen waarom je zou moeten leren motorrijden en enkele van de voordelen die het rijden met een fiets of scooter kan brengen. Houd er rekening mee dat nadat je hebt besloten om een ​​scooter of fiets te kopen, je een scooter rijbewijs halen Amsterdam moet.

Motorfietsen zijn cool

Het valt echt niet te ontkennen. Sinds de pioniers van de verbrandingsmotor een motor in een fietsframe plaatsten, is de allure van het rijden op een motorfiets groot geweest. Voeg daarbij de moeiteloze coolheid van filmsterren, de leuke sportherinneringen van superster rijders en het is moeilijk om een ​​ander vervoermiddel te bedenken dat aantrekkelijker is. Denk er gewoon over na. Wie zal je aandacht meer trekken, de rijder die op een oude Triumph is opgedoken, of de persoon die uit een rammelende oude hatchback is gesprongen?

Fietsen zijn sneller

We hebben het hier niet over pure, rechte lijn snelheid – hoewel veel fietsen sneller zijn op een sprint van 0-60 MPH dan auto’s – in plaats daarvan hebben we het over daadwerkelijk van A naar B komen in een snellere tijd dan je kunt met de meeste vierwielige vervoer. Met de mogelijkheid om door het verkeer te snijden en letterlijk om de meeste files en opstoppingen heen te rijden, kan een motorfiets of scooter u zowel tijd als geld besparen!

Tweewielers zijn gewoon leuker

Het is natuurlijk subjectief, maar met de vrijheid die een motorfiets met zich meebrengt en het gevoel van empowerment dat het rijden met een motor op de openbare weg kan geven, is het moeilijk om ruzie te maken met de miljoenen motorrijders wereldwijd die zweren dat fietsen niet alleen goed is voor de ziel, maar ook voor hun geestelijke gezondheid. Heb je ooit de uitdrukking ‘bevrijd je geest en de rest zal volgen’ gehoord? Het is bewezen dat motorrijden je humeur verbetert door de eenvoudige afgifte van adrenaline en endorfine in de hersenen. Er zijn hele psychologische principes gebaseerd op het idee ‘in the zone’ te zijn en er is geen betere manier om de stress van het leven te vergeten dan de lokale B-wegen te betreden voor een snelle explosie van stress.