Carbid Theater
Image default
Kinderen

Hoe maak je een vader zoon relatie sterker?

Hoe maak je een vader zoon relatie sterker?

We hebben de neiging om tijd en geld te investeren in de dingen waar we om geven  en dit idee geldt ook als het gaat om vader-zoonrelaties. Het zou niet moeten stoppen bij het kopen van een 24 inch jongensfiets voor je zoon. Je moet ook kwaliteit tijd met ze doorbrengen door ze bijvoorbeeld te leren fietsen of samen met ze te gaan fietsen. De vader-zoonrelatie kan moeilijk zijn om te bevaren. Het kan voor vaders en zonen met enorm verschillende hobby’s moeilijk zijn om met elkaar om te gaan. Vaders en zonen kunnen soms zelfs met elkaar concurreren. Communicatieproblemen worden verergerd op andere momenten wanneer beide ouders een sterkere ouder-kindrelatie willen, maar niet weten hoe ze moeten beginnen. Hier zijn enkele cruciale factoren voor het vormen en onderhouden van een solide vader-zoonrelatie als je je in deze omstandigheid bevindt.

Tijd samen doorbrengen

Als vader moet je tijd maken voor een-op-een tijd met je zoon. Deze tijd samen laat je zoon zien dat je hem waardeert, vooral als je ondanks je hectische schema tijd voor hem maakt.

Je kunt actief buiten spelen of boeken lezen of bouwen met lego of een spelletje met ze spelen als ze klein zijn. Probeer ook deel te nemen aan de dingen die ze leuk vinden als ze ouder zijn en meer gedefinieerde interesses hebben. Ze kunnen een balletje gooien op de oprit of leren hoe ze een debat rechter kunnen zijn als ze op de middelbare school zitten. Maak een avonturenplan. Sommige vaders en zonen vinden het leuk om dingen samen te doen, zoals fietstochten of wandelen. Je kunt zelfs een doel stellen om alle voetbalvelden van het land te bezoeken en een live wedstrijd te kijken. Vergeet niet je pasjeshouder leer mee te nemen om deze activiteiten te ondersteunen. De keren dat je samen iets hebt gedaan waar ze enthousiast over zijn, zullen je dierbaarste herinneringen zijn.

Creëer gemeenschappelijke interesses

Relaties tussen vader en zoon kunnen soms moeilijk zijn, vooral als je interesses lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Misschien kun je met een beetje moeite iets ontdekken waar jullie allebei van genieten. Deze gemeenschappelijke hobby’s stellen je in staat om een ​​gemeenschappelijke basis te vinden terwijl je samen quality time doorbrengt om iets te doen wat jullie allebei leuk vinden. Een wederzijdse passie kan de band tussen vader en zoon op verschillende manieren helpen. Het delen van een gemeenschappelijke passie met iemand geeft je bijvoorbeeld inzicht in hun persoonlijkheid. Doe een verscheidenheid aan activiteiten met hem totdat je iets vindt dat jullie allebei leuk vinden als je zoon jonger is. Praat met hem over zijn hobby’s om te zien of het iets in je losmaakt als je zoon ouder is. Misschien houden jullie allebei van wandelen, vissen of kamperen. Misschien houden jullie allebei van tuinieren, vogels kijken of astronomie. Het kan zijn dat hij een nieuwe interesse wilt leren, zoals fietsen. Begin met het kopen van een kinder fiets voor hem en leer hem dan hoe hij de fiets kan gebruiken. Het gaat erom nieuwe dingen te proberen totdat je iets vindt dat jullie graag samen doen.

Versterking van je relatie met je zoon is noodzakelijk

Positieve tijd met hem doorbrengen en praten over levenslessen, allemaal besprenkeld met veel kalm en aandachtig luisteren, zal je helpen een koesterende en betekenisvolle relatie met je zoon op te bouwen. Je inspanningen zullen je zoon ook helpen een houding te ontwikkelen die hem in staat zal stellen uit te groeien tot een oprecht persoon in de ruimste zin van het woord.