Carbid Theater
Image default
Winkelen

Waarom werken waterontharders & anti- kalk magneten wel?

Waarom werken waterontharders & anti- kalk magneten wel?

Er is veel om te doen, waterontharders en anti-kalk magneten. Werkt dat nu echt? Ze zijn er van 25,- Euro, maar je hebt ook exemplaren van 650,-. Bizarre bedragen, want het doel is hetzelfde.

Om te beginnen is het goed te weten dat de sterkte van een magneet aangegeven wordt in Gauss. 
Hoe hoger de Gauss waarde, hoe groter het bereik van de magneet.

Een magneet van 2000 Gauss zal dus uiteraard minder magnetisch zijn dan een magneet met een waarde van slechts 4000 Gauss.
Anti- kalk magneten worden om een buis worden gemonteerd tussen de 15 mm tot 42 mm. Het effect van een magneet van 4000 Gauss zal niet heel veel anders zijn dan die van 2000 Gauss omdat de sterkte het belangrijkste is direct naast waar de waterleidingbuis zit.

Een magneet zal langer mee gaan dan een mensenleven, al zal dat ook afhangen van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. 

De sterkte zal ieder jaar wel ietsjes afnemen maar dat is echt te verwaarlozen.

Op zoek naar de verschillen en de goedkoopste met de beste werking dus.

Op de website van elektrischeboiler.eu vonden wij tot nu toe de goedkoopste. Maar ook zij verkopen verschillende soorten en maten;

 

De DAT Gorodal waterontharder.

Deze waterontharder is ontwikkeld in Duitsland door een ingenieursburo en al jaren in grote hoeveelheden verkocht in heel Europa.

In het pakket vind je 2 setjes magneten (4 onderdelen) die naast elkaar op de leidingen gemonteerd moeten worden.
Er wordt gebruik gemaakt  van zogenoemde ferriet magneten en is geschikt voor bevestiging om buizen van 15 mm tot 42 mm, de magneten zijn zwart of blauw van kleur en 5 x 7 x 2 cm groot. 

 

De DAT Elektrische waterontharder.

Deze waterontharder heeft geen magneet, maar wekt doormiddel van elektriciteit een magnetische puls op . 

Er wordt beweerd dat het effect van deze waterontharder beter is dan een anti- kalk magneet met de ferriet magneet. 
De afmetingen hiervan zijn; 7 x 5 x 4 cm. En de bijbehorende adapter wordt erbij geleverd. Deze behoort aangesloten te worden op 230Vac / 50Hz. 

 

De DAT ECO Black waterontharder.

De DAT ECO black is een kleiner model dan de DAT Gorodal waterontharder.

Dit omdat de waterontharder een Neodymium magneet heeft. Het voordeel hiervan is, dat dit soort alleen naar voren straalt en dus direct op de leiding. Terwijl de ferriet magneet rondom straalt. 
Een Neodymium magneet straalt zijn magnetisme veel doeltreffender uit dan een ferriet magneet.
De DAT ECO Black waterontharder is geschikt voor buizen van 15mm en met afmetingen van 4.2 x 3 x 1.1 cm is deze magneet bijzonder klein uitgevoerd.

 

De DAT ECO TITAN waterontharder.

De DAT ECO TITAN Waterontharder is de grote uitvoering van de eerdergenoemde DAT ECO Black. In deze behuizing is metaal verwerkt.

Door het gebruikte metaal straalt het magnetisme anders door de waterleidingbuis. De uitwerking is krachtiger dan die van de andere magneten. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een Neodymium magneet, alleen deze heeft een nog groter bereik dan de DAT ECO Black.
De grootte van de behuizing daarentegen is bijzonder klein, namelijk 6 x 4.4 x 1.5 cm.

De Neodymium magneten worden gemaakt van N42 of N52 kwaliteit en hebben een trekkracht van wel 1,6Kg (N42) en 3Kg (N52).

Al deze magneten zullen er voor zorgen dat alle huishoudelijke elektrisch aangedreven apparatuur zoals bijvoorbeeld elektrische boilers langer mee zullen gaan. 

 

 

Kijk voor alle genoemde magneten, maar zeker ook voor elektrische boilers en elektrische cv’s en andere elektrisch aangedreven apparaten op de website van elektrischeboiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/categorie/accessoires/anti-kalk/