Carbid Theater
Image default
Auto's en Motoren

Snel en makkelijk de auto verkopen

Lees hier over de auto van de hand doen. Voor velen een tijdrovende klus van wekenlang adverteren, en af en toe een kijker die een hele auto afkeurt op een enkel krasje. Uiteindelijk zal de auto wel verkocht worden, maar hoe doe je dat snel?

Te veel aanbod

Ieder jaar worden er in Nederland ongeveer een half miljoen kentekens uitgegeven. Daar zitten ook vrachtwagens, bussen, en hijskranen bij. Maar het gros zijn personenauto’s die na pakweg drie jaar de tweedehands markt opgaan mits dat de auto’s in die drie jaar tijd niet total loss gereden zijn. Het is lastig om net jouw auto te laten opallen als er zoveel aanbod is. Nu zijn er veel meer mogelijkheden dan vroeger om kenbaar te maken dat je een auto wil verkopen. Maar wat blijft staan is dat bij een auto verkopen jij er één bent tussen velen.

Niet gaan concurreren

Het lijkt aantrekkelijk om tijdens het verkopen van de auto het prijskaartje net vijfhonderd euro lager te maken dan de werkelijke waarde. Het geeft het idee dat de koper dan sneller beslist, en het voordeeltje niet wil laten liggen. Helaas werkt dit met auto’s niet. De potentiële koper krijgt argwaan en denkt dat er iets aan de auto niet goed is. Kwaliteit heeft z’n prijs, bij auto verkopen is de prijs ook echt de waarde van de auto. Dat je uiteindelijk je gebruikte auto voor een prikkie van de hand doet aan die beginnende bestuurder verderop in de straat, komt wel veelvuldig voor. Echter gelijk bij het adverteren een lagere prijs werkt niet.

Auto verkopen en gelijk kopen

De meeste auto’s gaan toch van de hand via inruilen. Vooral als de auto bekend is op het adres, oftewel de garage kent de geschiedenis, dan gaat zoiets snel en met minimale moeite. Vaak probeert de garage het bij één merk te houden, als dat het geval is gaat het helemaal snel. Het is dan ook eigenlijk het advies. Bedenk dat je als koper van vandaag de verkoper van de toekomst bent. Koop daarom de auto bij de garage met een dealerschap bij je in de buurt, en laat je auto daar onderhouden. Als je na zoveel jaar een jongere auto wil, dan ruil je de auto in op dat adres. Deze methode scheelt heel veel werk en ergenis.