Carbid Theater
Image default
Gezondheid

Gezonder roken

Lees hier over gezonder roken via een e smoker waardoor je minder schadelijke stoffen binnen krijgt. Anders dan bij het roken van tabak krijg je bij de elektrische sigaret geen teer in de longen. Dit geeft veel voordelen, en niet alleen voor jezelf.

Schoner en frisser

Niet alleen je eigen longen blijven schoner als je overgaat op de elektrische sigaret. Je vingers zullen niet bruin worden, wat bij het roken van tabak wel kan gebeuren, en wat je uitblaast is eigenlijk maar net een soort van waterdamp. Dit houdt in dat het huis, de auto, je haren en kleding niet rokerig gaan ruiken. Daarbij blijft een plafond gewoon wit wat bij het roken van tabak niet lukt. In feite wordt het hele huis bruin, en met de e smoker blijft alles schoner en frisser. Letterlijk schoon blijft de asbak, en dit zowel in huis als in de auto. Veel mensen walgen van een gebruikte asbak, zo smerig vinden zij het, dat is met elektrisch roken voorgoed verleden tijd. Asbakken kun je zelfs weghalen als je overgaat op de elektrische sigaret.

Nicotine afbouwen

Je omgeving zal dus altijd blij zijn als je besluit om de tabakswaren te laten voor wat het is, en als je overgaat op de e smoker. Echter voor jezelf heeft het veel voordelen, en meer dan dat je lichaam geen teer meer binnen krijgt. De olie in de elektrische sigaret bevat nicotine, en hierdoor heb je geen onthoudingsverschijnselen als je geen sigaretten meer rookt maar enkel de elektrische sigaret gebruikt. Mocht je toch ooit besluiten dat je nog minder schadelijke stoffen wil inhaleren, ook al is dat bij elektrisch roken nihil, dan kun je olie kopen waar minder nicotine inzit. De waarden worden aangegeven in milligrammen nicotine per milliliter olie. Die verhouding staat op de olie, bijvoorbeeld 12mg/ml. Zou je minder nicotine willen, dan heel simpel vervolg je het elektronische roken met olie van 6mg/ml. en gebruik je geen 12mg/ml. meer. Er is olie die geen enkele milligram nicotine bevat.

Goedkoper dan tabak

Het voordeel zit niet alleen in dat alles schoner en frisser blijft, en dat je minder schadelijke stoffen binnen krijgt als je overgaat op de elektrische sigaret. Elektrisch roken is ook fors goedkoper dan shag en sigaretten. Een flesje olie kost een fractie van wat een pakje sigaretten kost, en je doet lang met een flesje olie. Tezamen met alle andere voordelen is overgaan op een elektrische sigaret een aanrader.