Carbid Theater
Image default
Telefonie

Sim only is een verstandige keuze

Dat je in de huidige tijd niet meer zonder smartphone kunt is natuurlijk wel duidelijk. Ons hele leven zit in onze telefoons. Natuurlijk onze e-mails, soms zowel van privé als van het werk, maar ook onze sociale contacten op social media en dergelijke. 

De telefoon is dus een belangrijk onderdeel van veel mensen hun leven geworden. Telefoons worden ook steeds sneller, krijgen steeds betere schermen en zijn eigenlijk een soort kleine laptops geworden. Sommige mensen draaien hun hele business vanaf een mobiele telefoon. 

Telefoons gaan langer mee

Alhoewel er natuurlijk ieder jaar wel weer een betere smartphone uitkomt, gaan mobiele telefoons tegenwoordig wel een stuk langer mee. Je hoeft echt niet ieder jaar een nieuwe iPhone te kopen. Een iPhone van bijvoorbeeld 2 of 3 generaties terug is nog meer dan prima en werkt uitstekend. Als je een telefoon hebt die is afbetaald en je wilt geld besparen is een sim only een goede optie.

Alleen een sim kaart, telefoon regel je zelf

De naam sim only zegt eigenlijk al genoeg. Het gaat hier enkel om een simkaart met daarop het internet en de data. Deze kun je in iedere telefoon stoppen die simlockvrij is en vervolgens gebruik maken van de bundels. Omdat de meeste abonnement naast het abonnement ook een component aan kosten bevatten voor het toestel, is een sim only veel goedkoper. Veel mensen die een telefoon hebben in hun bezit die nog meer dan prima functioneert kiezen ervoor om een sim only te nemen. Dit scheelt flink in de maandelijkse kosten.

Onbeperkt sim only

Er zijn ook providers in de sim only markt die zich richten op onbeperkt. Denk bijvoorbeeld aan sim only abonnement Lebara. Handig voor mensen die veel gebruik maken van het mobiele internet. Je betaald een vast bedrag per maand en kunt onbeperkt gebruik maken van het internet. Nooit meer verassingen van hoge rekeningen achteraf dus!