Carbid Theater
Vervoer en transport

De geneeskracht van de natuur

De natuur heeft heel veel gezonde dingen te bieden. Deze vaak eeuwenoude kennis, is de laatste tijd grotendeels ondergesneeuwd door de moderne gezondheidszorg en medicatie. Toch is het voor veel kleine kwaaltjes vaak een prima, veelal gezonder, alternatief. DigiBach.nl zet in deze blog een aantal interessante natuurlijke gezondheidsverbeteraars voor je op een rijtje!

Geneeskrachtige planten en bloemen

Groenten zijn gezond, dat weten we allemaal. Maar er zijn nog heel veel andere gezondheidsvoordelen uit planten te halen, bovenop de vitaminen die je erin vindt! Een compleet overzicht van geneeskrachtige planten draagt hier te ver, maar we bespreken de bekendste.

Aloë Vera

Het sap in deze bladeren is een doorzichtig soort gel, die heilzaam werkt op kleine beschadigingen van de huid. Bij kleine brandwonden, sneetjes of huidaandoeningen.

Goudsbloem

Beter bekend onder de naam “Calendula”. Wordt verwerkt in veel homeopathische middelen. Te gebruiken bij sneetjes en schaafwonden, doordat het de genezing van de huid ondersteunt.

Pepermunt

De geur van pepermunt, of zelfs een kopje pepermunt thee, helpt perfect tegen gevoel van misselijkheid.

Kruiden voor ontspanning

De fytotherapie, of kruidengeneeskunde, is één van de oudste vormen van gezondheidszorg ter wereld. Al millennia lang worden ze gebruikt voor de meest uiteenlopende kwalen, van ontstekingen tot huidziekten. Maar wat we hier willen uitlichten, zijn rustgevende kruiden die je helpen ontspannen.

Basilicum

Ondersteunt het zenuwstelsel en kalmeert in tijden van stress. Te gebruiken als olie, bijvoorbeeld voor massage of om te verbranden voor de aromatische geur.

Lavendel

De geur van dit kruid werd ontspannend. Te gebruiken als lavendelthee, een ideale slaapthee voordat je naar bed gaat.

Rozemarijn

Tegen onrust en gevoelens van depressie. De blaadjes van Rozemarijn zijn opwekkend, geven energie en verbeteren je concentratie. Helpt bovendien goed tegen hoofdpijn.

Kamille

De meeste mensen weten dat er weinig zo ontspannend is als een lekkere beker kamillethee. Daarnaast is een compres van kamille goed te gebruiken tegen vermoeide ogen. Het werkt bovendien kalmerend bij mensen die van nature schrikkerig zijn en zich snel opgejaagd voelen.