Carbid Theater
Image default
Aanbiedingen

Wat rollenbanen kunnen doen voor jouw transportbedrijf

Als je in de transportsector werkt, dan weet je dat tijd geld is. Elke seconde telt bij het laden en lossen van goederen in vrachtwagens of vliegtuigen. Daarom zijn rollenbanen essentieel voor elk transportbedrijf. Ze kunnen de efficiëntie verhogen en de kosten verlagen door het laad- en losproces te stroomlijnen, zodat de goederen sneller en efficiënter kunnen worden verplaatst. Laten we eens kijken wat een rolbaan voor je transportbedrijf kan betekenen.

Verhoogde efficiëntie en productiviteit 

Rollenbanen helpen de efficiëntie en productiviteit te verbeteren door een soepele overgang van het ene punt naar het andere zonder onderbreking. Dit betekent dat goederen snel geladen of gelost kunnen worden zonder te hoeven wachten tot iemand elk voorwerp handmatig van de ene naar de andere plaats verplaatst. Het geautomatiseerde karakter van rollenbanen zorgt ook voor meer snelheid, omdat artikelen snel kunnen worden vervoerd zonder menselijke tussenkomst. Dit vertaalt zich in snellere levertijden, wat geweldig nieuws is voor klanten die op zoek zijn naar een snelle service.

Kostenbesparingen 

Misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel van het gebruik van rollenbanen is de kostenbesparing die ze opleveren in termen van arbeidskosten, energieverbruik en verzendtijd. Handmatige arbeid is duur, dus een geautomatiseerd systeem als een rollenbaan helpt de arbeidskosten aanzienlijk te drukken, terwijl de goederen toch snel en efficiënt worden geleverd. Omdat rollenbanen bovendien heel weinig energie nodig hebben om te werken (alleen elektriciteit), verlagen ze ook het energieverbruik, waardoor de operationele kosten nog verder dalen. Ten slotte worden door snellere laadtijden en minder vertragingen door handmatige hanteringsfouten de levertijden sterk verkort, wat bedrijven geld bespaart op de verzendkosten en de klanttevredenheid, omdat de klanten hun goederen sneller ontvangen dan verwacht! 

Voordelen voor de veiligheid 

Het gebruik van rollenbanen garandeert ook dat de veiligheidsprotocollen te allen tijde worden gevolgd, omdat het systeem kan worden geprogrammeerd om te voorkomen dat artikelen in gevaarlijke gebieden terechtkomen of verkeerd worden behandeld. Bovendien zijn er minder mensen nodig voor handmatige werkzaamheden, zodat er minder kans is op letsel door overbelasting of verkeerde hanteringstechnieken. Tenslotte is er, omdat de artikelen op de transportband worden geladen in plaats van handmatig te worden gehanteerd, minder kans dat ze tijdens het transport beschadigd raken. Ook is er minder kans op schade tijdens het transport door verkeerde laadtechnieken of een verkeerde behandeling door het personeel. Kortom, genoeg voordelen om een rollenbaan te gaan overwegen!      

https://www.acb-transportbanden.nl/