Carbid Theater
Image default
Aanbiedingen

Ontdek de voordelen van koude acquisitie

Overweeg je koude acquisitie om je aanwezigheid in de markt een impuls te geven? Zo ja, dan heb je geluk. Koude acquisitie kan een geweldige manier zijn om je bereik uit te breiden en je aanwezigheid te vergroten. Laten we de talrijke voordelen van deze gangbare bedrijfspraktijk bekijken. 

Wat is koude acquisitie? 

Koude acquisitie verwijst naar een soort deal waarbij twee bedrijven overeenkomen om te fuseren of hun krachten te bundelen zonder voorafgaand contact met elkaar. Eenvoudig gezegd gaat het erom dat twee entiteiten bij elkaar komen zonder enige voorkennis of overeenkomst. In de meeste gevallen vindt dit type overname plaats wanneer een bedrijf besluit dat het een bepaald goed van een ander bedrijf moet overnemen. De overnemende onderneming benadert dan de doelonderneming met een bod op haar activa. 

Voordelen van koude acquisitie 

Er zijn veel voordelen verbonden aan koude acquisitie. Ten eerste biedt het een kans voor bedrijven die misschien niet in staat waren om langs traditionele weg toegang te krijgen tot bepaalde activa. Als een bedrijf bijvoorbeeld een octrooi bezit dat een ander bedrijf nodig heeft, maar de octrooihouder is niet geïnteresseerd om het te verkopen, dan biedt koude acquisitie een manier om toch te krijgen wat ze nodig hebben zonder langdurige onderhandelingen of gerechtelijke procedures te hoeven doorlopen. 

Kort tijdsbestek        

Een ander voordeel van koude overname is dat deze relatief snel kan worden afgerond in vergelijking met andere soorten deals, omdat er geen bestaande relaties of contracten zijn tussen de twee betrokken partijen waarover moet worden onderhandeld voordat een overeenkomst kan worden bereikt. Dit betekent dat beide partijen snel en efficiënt vooruit kunnen zonder tijd te verspillen aan het uitzoeken hoe ze het beste van de ene naar de andere stap kunnen gaan. 

Laat je adviseren

Over het geheel genomen zijn er veel voordelen verbonden aan koude overnames voor bedrijven die manieren zoeken om hun activiteiten snel en kosteneffectief uit te breiden en toch hun doelen en doelstellingen op het gebied van groei en winst te halen. Ben je benieuwd of koude acquisitie iets voor jouw bedrijf is? Neem dan een kijkje op de website van Convins en ontdek de mogelijkheden.

https://www.convins.eu