Carbid Theater
Image default
Dienstverlening

Toptips voor auto detailing

Heb je je ooit afgevraagd hoe professionele valeters en detailers auto’s er zo glanzend uit laten zien en zo lang houden? Leren hoe je je auto tot een professionele standaard kunt detailleren, is niet alleen voor de show. Auto detailing is ook een slimme manier om de waarde van je auto te behouden en ervoor te zorgen dat je de beste prijs krijgt bij verkoop.

Droog het glas in twee richtingen

Bij het reinigen en drogen van je autoruiten zul je vrijwel zeker een vervelende streep aan de buiten- of binnenkant van het glas opmerken. Om het proces gemakkelijker te maken, droog je het buitenglas in de ene richting en het interieur in de andere richting. Door de moeite te nemen om het glas op deze manier te drogen, kun je zien of de streep zich aan de buiten- of binnenkant van de auto bevindt. Hierdoor kun je het probleem snel verhelpen en zonder nog meer strepen en oneffenheden te veroorzaken.

Vergeet niet om de bovenkant van de ramen schoon te maken

De ramen naar beneden draaien om het bovenste deel van het glas schoon te maken, is een eenvoudige tip die ongewenste vegen kan voorkomen. Overtollig schoonmaakmiddelen kunnen zich ophopen in de raamstijl, waardoor strepen, druppels en andere vlekken ontstaan. Door de ramen een paar centimeter naar beneden te draaien, kun je ervoor zorgen dat elke centimeter van de auto professioneel wordt schoongemaakt, waarbij alle vuil, puin en overtollige schoonmaakmiddelen worden verwijderd.

Was het elke twee weken met shampoo

Was het lakwerk ongeveer elke twee weken om het er goed uit te laten zien. Het kan ongewenste slijtage verminderen, het ontstaan van roest voorkomen en vuil verwijderen. Sommige mensen denken dat het regelmatig wassen van een auto de beschermende laag van de lak zal verwijderen, maar dit is niet altijd het geval. Het gebruik van het verkeerde product, zoals afwasmiddel, beschadigt de lak, en regelmatig wassen maar nooit in de was zetten zal de lak kwetsbaar maken voor beschadiging. Gebruik een twee-in-een-shampoo en wax om te beschermen tijdens het wassen.

Gebruik een handdoek of zeem om de lak te drogen

Als je je auto na het schoonmaken aan de lucht laat drogen, ontstaan er watervlekken op het oppervlak, die vaak moeilijker te verwijderen zijn dan vuil en straatstof. Om je auto effectief te drogen, gebruik je een zachte microvezel doek of zeem om voorzichtig alle waterdruppels van de lak te verwijderen. Begin bovenaan de auto en werk naar beneden langs elk paneel om overtollig water te verwijderen en de lak er schoon en helder uit te laten zien.