Carbid Theater
Image default
Vervoer en transport

Waar op te letten in de winter met een elektrische step?

Elektrische steps kopen wordt steeds populairder. Zo hebben zij hun plaats binnen onze dagelijkse routines al verdiend. Hun technische kenmerken en zuinigheid, maakten hen een voorkeurskeuze van vele pendelaars. 

Echter, het ontwerp en de kenmerken beperken hun gebruik in sommige omstandigheden en vereisen meer aandacht als het gaat om het onderhoud en meer in het bijzonder tijdens de winter. Om u te helpen uw step in goede staat te houden, hebben we deze ultieme gids gemaakt om u te laten zien hoe u de step en zijn elektrische onderdelen beter kunt opslaan en bewaren.

Gezien het ontwerp van de elektrische step, moeten we speciale aandacht besteden aan de technische kenmerken ervan tijdens de winter. De koude en vochtige weersomstandigheden kunnen een negatief effect hebben op de prestaties.

Ben je echter op zoek naar een elektrische step die vooral uitblinkt in klasse en uitstraling? Dan is de Xiaomi Pro 2 Mercedes uitvoering het perfecte model voor u.

Het weer

Winter is een seizoen met lastige weersomstandigheden waarin het rijden op uw step kan resulteren in een grote nachtmerrie, niet alleen voor de technische kenmerken, maar ook voor uw veiligheid.

Vochtigheid

Op het eerste gezicht lijkt vochtigheid onschuldig, maar het kan je op de lange termijn grote problemen bezorgen. De negatieve effecten komen niet onmiddellijk aan het licht. Beetje bij beetje zal vochtigheid de onderdelen doen roesten. Eens ze geoxideerd zijn, zullen ze niet meer optimaal presteren.

Het verschil in warmte

Lage temperaturen hebben niet alleen een negatieve invloed op het comfort van de rijder, maar ook op de technische kenmerken en meer bepaald op de batterij. De cellen kunnen bevriezen en niet langer de juiste verbinding maken. Dit leidt tot een lagere spanning en minder vermogen.

Regen

Natte en gladde wegen zijn nooit een goed idee. Elektrische steps zijn vervoermiddelen die geen overkapping hebben om te voorkomen dat ze nat worden en dat de bestuurder nat wordt. Dit opgeteld bij het grotere risico op een ongeluk, ongeacht de aandacht die je eraan besteedt, maakt de reis nog onaangenamer en gevaarlijker. Dat is de reden waarom als je met je step in de regen rijdt je de algemene voorzorgsmaatregelen voor gladde wegen moet toepassen. Zet de scooter niet op een plek waar het water hoger staat dan 5cm, om mogelijke schade aan de accu en andere onderdelen te voorkomen.

Sneeuw

Sneeuw vereist, net als regenachtig weer, meer aandacht en voorzichtigheid. Het combineert gladde wegen met een negatieve temperatuur, wat het rijden tot een hoger risico verheft.

Natuurlijk zijn de gevolgen van al deze omstandigheden in elke regio anders. Warme winters, zoals die in Spanje en Portugal, stellen motorrijders in staat het hele jaar door van hun step te genieten. Hoewel de winters in deze regio’s warmer zijn, zijn de weg omstandigheden niet dezelfde als die in de zomer of de lente, en daarom moet er meer aandacht aan worden besteed.

Het opslaan en onderhouden van een e-step in de winter

Extreme weersomstandigheden vereisen extreme aandacht en zorg. De opslag van de elektrische step in een droge omgeving is een must wanneer er niet op gereden wordt en vooral tijdens de winter. De accu is het reserveonderdeel dat het meest wordt aangetast door de lange opslagperiode. Om hem in goede conditie te houden, moet u hem om de 30 dagen opladen om zijn capaciteit te behouden.

De batterij volledig ontladen en opnieuw opladen wordt NIET aanbevolen. Hij moet altijd worden opgeladen met niet minder dan 10% en met ten minste 50% tijdens het reizen. Dit voorkomt eventuele spanningsverschillen bij het opladen en verzekert betere prestaties.

Ook andere reserveonderdelen verdienen uw aandacht tijdens de winter. De bandenspanning moet regelmatig worden gecontroleerd tijdens de stalling van uw scooter, evenals de bouten en de remblokken.

Al deze tips lijken misschien voor de hand liggend of waarschijnlijk onnodig voor sommigen van u, maar als je echt wilt dat de levensduur van uw elektrische step te verlengen, moet je proberen het vermijden van de negatieve weersomstandigheden, vooral de kou en de vochtigheid, en controleer de status van de reserveonderdelen regelmatig.